Fejlődik a hazai DVB-T, jöhetnek a 3D-s adások

Technet.hu - 2012. május 24. | 13:45 tv

Az Antenna Hungária nagy erőkkel fejleszt, lesz streaming is mobileszközökre.

Szponzorált hirdetések

A digitális földfelszíni televízió volt a leggyorsabban bővülő platform 2011-ben, több mint 300 000 háztartás használja az ingyenes MinDig TV szolgáltatást. A MinDig TV Extra a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli szegmensben, az előfizetők száma mára meghaladta a 63 ezret.


Az Antenna Hungária a következő hónapokban jelentős hálózatfejlesztést hajt végre, 15 új telephelyről indul el a DVB-T sugárzás. Ennek eredményeképpen az országos szolgáltatás az 50 legnagyobb magyar város közül 47-ben beltéri vagy kültéri hordozható vétellel is elérhető. Az AH tervezi, hogy a jelentős nyári sportesemények idejére 3D tesztsugárzást indít az MTVA-val együttműködésben.


A nyár legkiemelkedőbb dobása a közszolgálati csatornákon elérhető sportesemények (Forma-1, Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok) lesznek, melyek a MinDig TV kínálatában előfizetési díj nélkül, HD-minőségben elérhetők. A boltokban kapható lapostévék (plazma, LCD, LED) szinte mindegyike tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így akár külön dekóder közbeiktatása nélkül lehet nézni a HD-minőségű sportközvetítéseket is.

Az AH azt tervezi, hogy az ingyenesen vehető HD-terjesztést a jelentős nyári sportesemények idejére a Budapesten és környékén elérhető 3D tesztsugárzással bővítik ki az MTVA-val együttműködésben. De tárgyalásokat folytatnak műsorszolgáltatókkal arról is, hogy streaming szolgáltatásokat nyújtsanak különböző vevőeszközökre - számítógépek, okostelefonok, tabletek, stb. - akár HD-minőségben is.

Szponzorált hirdetések

3D-filmek a legújabb repülőgépeken

Bár sokan már régóta temetik a 3D technológiát, az a jelek szerint mégsem teljesen halott.

3D-filmek a legújabb repülőgépeken
3D-filmek a legújabb repülőgépeken

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
3D
tv
Antenna Hungária
dvb-t
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Fejlődik a hazai DVB-T, jöhetnek a 3D-s adások" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál