IFA 2011: okos- és ceruzával kezelhető tévét is mutatott az LG

Balogh Csaba - 2011. szeptember 2. | 07:00 tv IFA 2011

A 3D Total Solution család teljes körű 3D élményt kínál, az Pentouch tévére pedig szabadon rajzolhatunk, majd a képeket szerkeszthetjük is.

Szponzorált hirdetések

CINEMA 3D NANO Full LED Smart TV - így hangzik a berlini IFA szakkiállításon mutatott legújabb tévé teljes neve. A NANO Full LED technológia kicsit közérthetőbben arra törekszik, hogy még egyenletesebben ossza el a fényt a képernyőn, így tisztább és simább képet biztosítson.

A tévéhez tartozó elem nélküli, ezért lényegesen olcsóbb és könnyebb 3D szemüvegekkel tovább élvezhetők a 3D tartalmak, a 2D-3D konvertálási funkciónak köszönhetően pedig nem kell várni a hivatalos 3D-s kiadásokra. A letölthető 3D tartalmak mellett van itt még Magic Motion mozgásérzékelős távvezérlő is, ez egyszerű hozzáférést biztosít a tv által nyújtott tartalmakhoz, míg a Smart Share (intelligens megosztás) funkció leegyszerűsíti a tartalommegosztást a tévékészülékek és más digitális eszközök között.


A következő újdonság kicsit esetlenül ceruzás tévének is nevezhető. Az LG PZ850-es Pentouch plazmatévé lehetővé teszi a nézőknek, hogy a tartalmakat egy speciális ceruzával szerkesszék, közvetlenül a képernyőn. A felhasználók a távvezérlőn egyetlen gombnyomással aktiválhatják az érintőceruzás (Pentouch) módot, és így hozzáférhetnek, majd a képernyőn keresztül szabadon szerkeszthetik a számítógépen tárolt fájlokat és egyéb tartalmaikat. A PZ850 azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók rajzoljanak a képernyőre, majd azokat az internetről letölthető programokkal tetszésük szerint átszerkesszék. A Pentouch tévét egy speciális védőréteggel látták el, hogy a képernyő ne karcolódjon.

A 23 colos LG DM50D-re sem rajzolni lehet (legalábbis nem büntetlenül), sem Smart funkciók nincsenek rajta, viszont monitortévé, így mindkét eszközként használható. Ez a készülék is villódzásmentes, ráadásul a gyártó szerint a korábbi 3D monitorokénál több mint kétszer világosabb 3D képet állít elő. Szintén van benne 2D-3D konverter, ez utóbbi típusú tartalmakhoz pedig ennél sem szükséges elem a szemüvegbe. Extra még a beépített DTV tuner, a Full HD képminőség, valamint a hangzásra is oda figyelt az LG.

A fentiek mellett a CINEMA 3D család bővült még egy LG HX906TX nevű, “360 fokos térhangzást” kínáló, 9.1-es hangrendszerrel is. Emellett hordozható, LED-es mikroprojektort is kiállított a gyártó

Szponzorált hirdetések

Még durvább változatban támad az LG G3 csúcsmobil

Az LG azokra is gondol, akik a most érkezett G3 okostelefont csöppet alultápláltnak találják.

Még durvább változatban támad az LG G3 csúcsmobil
Még durvább változatban támad az LG G3 csúcsmobil

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
LG
tv
IFA
IFA 2011
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "IFA 2011: okos- és ceruzával kezelhető tévét is mutatott az LG" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál