Itt az új kategória: az okos TV

Radics Boglárka - 2011. január 7. | 14:00 tv

Az LG a CES-en mutatta be okostévé platformját, mellyel a tévén keresztül netezhetünk, érhetünk el online tartalmakat és vezeték nélkül tölthetünk gépünkről a tévére filmeket és egyéb tartalmakat.

Szponzorált hirdetések



Az LG a CES-en bemutatta okostévéit. Az új platform a könnyen kezelhető felhasználói felület és a „mutass rá és kattints" (point and click) távvezérlő rendszer segítségével több ezer filmhez, személyre szabható alkalmazásokhoz és videókhoz kínál hozzáférést, és internet-böngészést is lehetővé tesz.
 
Az okostévé kezelőfelületén a néző a négy fő szekció segítségével (TV Live = Élő TV, Premium Content = Prémium Tartalom, TV Apps = TV Alkalmazások és Launch Bar = Indítósáv) néhány kattintással elérheti a különféle tartalmakat. A funkciók kiválasztásához a Magic Remote mozgásérzékelő távirányítót kell mozgatni - rámutatunk a képernyőre, majd a kívánt funkcióra visszük a mutatót, és kattintással leokézzuk. Ha nincs távirányító kéznél az Androidos okostelefonokat használhatjuk billentyűzetes távirányítóként, ha arra egy QWERTY billentyűzetes alkalmazást töltünk le az LG App Store webáruházból.



A „NetCast Entertainment Access" internetes tartalomböngésző technológiára épülő LG okostévék különböző szórakozási lehetőségekhez és - külföldi - tartalomszolgáltatókhoz (Vudu, Netflix, CinemaNow, Hulu Plus, Amazon VOD, NHL Gamecenter, NBA Game Live, MLB.TV), és a YouTube-hoz kínálnak hozzáférést. A tévén keresztül elérhető az LG App Store webáruház, ahonnan különféle alkalmazásokat tölthetnek le a felhasználók, de a tévében van önálló internet-böngésző is. A funkcióval a legkülönfélébb hírek, műsorok és egyéb tartalmak tekinthetők meg a tévén keresztül.

A Smart Share funkcióval vezeték nélkül letölthetünk tartalmakat a számítógépről vagy egyéb kompatibilis eszközről a tévére. A Smart Share technológia része a Media Link szolgáltatás, ami további információkat nyújt a letöltött tartalomról (pl. albumborító, a CD lemez tokjába írt megjegyzések stb.). Az új LG tévéket már ezzel a netezős, tartalomletöltős platformmal ruházzák fel, de a régebbi modellekhez is elérhető lesz, az upgrade egy set-top-box formájában valósul meg, azt kell majd rádugni a tévére.



Szponzorált hirdetések

A kis tévé-okosító: WayteQ MovieBox CX teszt

Mit tegyünk, ha nincs sok százezer forintunk egy új okostévére, de a régi televíziónk már nem tud lépést tartani a modern világgal? Például "felokosíthatjuk" egy megfizethető,...

A kis tévé-okosító: WayteQ MovieBox CX teszt
A kis tévé-okosító: WayteQ MovieBox CX teszt

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
tv

Hozzászólások a(z) "Itt az új kategória: az okos TV" című cikkhez