Itt az új kategória: az okos TV

Radics Boglárka - 2011. január 7. | 14:00 tv

Az LG a CES-en mutatta be okostévé platformját, mellyel a tévén keresztül netezhetünk, érhetünk el online tartalmakat és vezeték nélkül tölthetünk gépünkről a tévére filmeket és egyéb tartalmakat.

Szponzorált hirdetésekAz LG a CES-en bemutatta okostévéit. Az új platform a könnyen kezelhető felhasználói felület és a „mutass rá és kattints" (point and click) távvezérlő rendszer segítségével több ezer filmhez, személyre szabható alkalmazásokhoz és videókhoz kínál hozzáférést, és internet-böngészést is lehetővé tesz.
 
Az okostévé kezelőfelületén a néző a négy fő szekció segítségével (TV Live = Élő TV, Premium Content = Prémium Tartalom, TV Apps = TV Alkalmazások és Launch Bar = Indítósáv) néhány kattintással elérheti a különféle tartalmakat. A funkciók kiválasztásához a Magic Remote mozgásérzékelő távirányítót kell mozgatni - rámutatunk a képernyőre, majd a kívánt funkcióra visszük a mutatót, és kattintással leokézzuk. Ha nincs távirányító kéznél az Androidos okostelefonokat használhatjuk billentyűzetes távirányítóként, ha arra egy QWERTY billentyűzetes alkalmazást töltünk le az LG App Store webáruházból.A „NetCast Entertainment Access" internetes tartalomböngésző technológiára épülő LG okostévék különböző szórakozási lehetőségekhez és - külföldi - tartalomszolgáltatókhoz (Vudu, Netflix, CinemaNow, Hulu Plus, Amazon VOD, NHL Gamecenter, NBA Game Live, MLB.TV), és a YouTube-hoz kínálnak hozzáférést. A tévén keresztül elérhető az LG App Store webáruház, ahonnan különféle alkalmazásokat tölthetnek le a felhasználók, de a tévében van önálló internet-böngésző is. A funkcióval a legkülönfélébb hírek, műsorok és egyéb tartalmak tekinthetők meg a tévén keresztül.

A Smart Share funkcióval vezeték nélkül letölthetünk tartalmakat a számítógépről vagy egyéb kompatibilis eszközről a tévére. A Smart Share technológia része a Media Link szolgáltatás, ami további információkat nyújt a letöltött tartalomról (pl. albumborító, a CD lemez tokjába írt megjegyzések stb.). Az új LG tévéket már ezzel a netezős, tartalomletöltős platformmal ruházzák fel, de a régebbi modellekhez is elérhető lesz, az upgrade egy set-top-box formájában valósul meg, azt kell majd rádugni a tévére.Szponzorált hirdetések

Elképesztő: közel 5 órát tévézünk minden nap

Itt a bizonyíték arra, hogy a kisebb méretű kijelzővel szerelt kütyük előretörése mégsem töri derékba a hagyományos televíziós technológia karrierjét.

Elképesztő: közel 5 órát tévézünk minden nap
Elképesztő: közel 5 órát tévézünk minden nap

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
tv
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Itt az új kategória: az okos TV" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál