Samsung App Mix – magyar piacra szánt androidos alkalmazások

Technet.hu - 2012. október 4. | 19:30 Android mobil

A mai napon 15 darab, kifejezetten a magyar Samsung okostelefon használóknak szánt alkalmazást mutattak be.

Szponzorált hirdetések

Egy mai napon megrendezett sajtóesemény mutatta be a Samsung, számos partnerével együtt indított kezdeményezését, mely egy olyan alkalmazásokat összefogó keretrendszert fed, amiben kifejezetten a magyar okostelefon használók igényeit kielégítő appok terülnek el.


A Samsung, mely idén átvette a vezetést a mobilgyártók globális versenyében, hazánkban is igen komoly felhasználói bázissal rendelkezik, ha az androidos készülékek arányait tekintjük. A talán a legszélesebb termékpalettával rendelkező vállalat így nem csoda, hogy specifikus, kifejezetten a magyar felhasználók számára érdekes alkalmazáscsomagot állított össze. Az október közepén induló App Mix a Samsung készülékeken előtelepített boltból tölthető le.

Ezen keretrendszer tartalmazza a kifejezetten a Samsung készülékeire fejlesztett programokat, mely ingyenes elérhetőek. A tervek szerint később néhány alkalmazást a Play Store-ban is beszerezhetnek a más gyártó készülékeivel rendelkező felhasználók, de nekik valószínűleg néhány forintot ki kell csengetniük a virtuális kasszánál.

A Samsung androidos okostelefonjaira és táblagépeire október 15-tól elérhető App Mix kezdetben 11 alkalmazást fog tartalmazni, de az utolsó negyedév további részében 4 további program csatlakozik a sorba. A vállalat állítása szerint jövőre még több alkalmazásra számíthatunk, de azokról egyelőre nem tudni semmit.

Az október közepétől elérhető App Mix első körben a következő 11 alkalmazást fogja tartalmazni.

- MTVA Médiatár: a Samsung Smart TV-khez hasonlóan ezentúl a Samsung okostelefonokon is a felhasználók rendelkezésére áll az MTVA Médiatárának választéka, beleértve számos népszerű film, sorozat, mese archívumát.

- PocketGuide: a PocketGuide hangalapú városnéző túrákat kínál belföldön és a világ 85 nagyvárosában. Az alkalmazás ingyenesen az összes belföldi, és egy szabadon választott külföldi túrát tartalmaz a Samsung felhasználók számára, de további túrák is vásárolhatók hozzá.

- VinCe Bor:
borszakértőknek és alkalmi borfogyasztóknak is számos érdekességet tartogat. A felhasználók egyedi jellemzők alapján kereshetnek a különböző borfajták között, a kiválasztott bort speciális boradatlap ismerteti, ami megosztható a Facebookon vagy akár e-mailben is. A menüválasztékot pincekereső, boresemény-ajánló és étel-bor párosító funkciók is gazdagítják. A szoftver különlegessége, hogy adatbázisa folyamatosan bővül, minden, a VinCE magazinban tesztelt bor időről időre bekerül a rendszerbe.


- VinCe Gasztro: a több mint 200 recept közül a felhasználók hangulatához és az alkalomhoz illő ételt ajánlja, továbbá fesztiválajánlót és gasztrolexikont is tartalmaz. Különlegessége az intelligens bevásárlólista, amely egy menüsor esetén összesíti a különböző fogások alapanyagigényét.

- Port.hu Kiállítás: a magyarországi állandó és időszaki kiállítások, tárlatok és múzeumi programok iránt érdeklődők egy helyen megtalálhatják az összes őket érdeklő hazai eseményt, miközben helyszín és program alapján is kereshetnek.

- Kincs Gyermekmagazin: a szülőknek, pedagógusoknak készült alkalmazás 0-14 éves korosztálynak szóló programokhoz nyújt óriási segítséget, mert megkönnyíti az eligazodást a sok száz, óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló szabadidős lehetőség között, napi bontásban is. A magazin tematikus bontásban ajánl színházi, mozis, szabadtéri műsorokat, kiállításokat, múzeumokat, koncerteket. A folyamatosan frissülő lista jelenleg 250 helyszínt, 200 különböző programot és 500 programidőpontot tartalmaz.


- Légszennyezettség: az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat adatai alapján jeleníti meg a légszennyezettségi szinteket Magyarország területén. Az adatbázisban mintegy 60 mérőállomás található országszerte, amelyek a levegő kén-dioxid, nitrogén-dioxid, nitrogén-oxid, szén-dioxid, ózon és szálló por tartalmát mérik.

- Budapesti Illemhelyek:
segítségével a fővárost nem tökéletesen ismerő felhasználók is azonnal megtalálhatják azokat az illemhelyeket, amelyek hozzájuk legközelebb esnek. A program nem csak a helyszínről ad tájékoztatást, hanem árakat és extra szolgáltatásokat is listáz, fényképekkel segítve az ilyenkor kiemelten fontos, gyors tájékozódást.

- Mesekönyvek:
rövid, interaktív könyvecskék formájában, Fodor Annamária színésznő narrációjával mutatja be a Hófehérke, a Holle anyó, A három kismalac, valamint A sün és a nyúl meséket a gyermekek számára.

- Fashion Issue:
bemutatja a legújabb trendeket, a hazai és a nemzetközi divatszcéna aktualitásait, keresője ismeri az összes fontosabb magyar divatüzletet. Praktikus információkat, hasznos tippeket ad az öltözködéshez és a stílushoz, de a divaton túl az életmód, design, a kortárs művészet és az irodalom is megjelenik benne.

- Tudatos fotózás: A fotózás iránt érdeklődő amatőröket és laikusokat vezeti be a fényképészet világába, látványos és érzékletes példák segítségével magyarázva el nekik az alapvető tudnivalókat a fotográfia területéről.


Az év hátralévő részében további négy alkalmazással bővül a rendszer.

- Samsungsport: a sportrajongók számára szállít sporthíreket a világ minden tájáról, a nap 24 órájában.

- Schef a családban: a szezonális magyar ételek pontos receptleírását tartalmazza, segítségével elsajátíthatók azok a konyhai mûveletek is, amelyeket csak szakácsiskolában lehet megtanulni - nem csak szövegesen, hanem videókon keresztül is.

- Esküvő szervező: hatalmas segítséget nyújt a házasság előtt álló pároknak, hogy kapkodástól és zökkenőktől mentes legyen a készülődés az esküvőre.

- Jön a Baba:
már a várandósság kilenc hónapja alatt is hasznos információkkal látja el a kismamákat, és információt nyújt nekik a baba fejlődésével kapcsolatban, a szülés után pedig praktikus babanaplóként funkcionál. Ezen felül többek között súlytáblázat és babanév-kereső is megtalálható benne.

Szponzorált hirdetések

Samsung Galaxy S sorozat: 100 millió eladott telefon

Ebből csak a Galaxy S III 30 milliót tesz ki, amit kb. 8 hónap alatt sikerült összehozni.

Samsung Galaxy S sorozat: 100 millió eladott telefon
Samsung Galaxy S sorozat: 100 millió eladott telefon

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Samsung App Mix – magyar piacra szánt androidos alkalmazások" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál