DarkSiders 2 teszt – És eljő a halál

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 19. | 20:08 játék
DarkSiders 2 teszt – És eljő a halál Nézd meg a képgalériát

A DarkSiders folytatása megérkezett, és pengébb, mint valaha!

Technet plecsni:
Techsilver
Technet.hu értékelése
4
Olvasók értékelése
0
Tetszett:
Kiváló és hangulatos történet
Nagyszerű animációk
Izgalmas újítások
Nem tetszett:
Néhol hibák fordulhatnak elő
Egy idő után a harcrendszer monotonná válik
Kevésnek tűnnek a képességek

Szponzorált hirdetések

Sokan tartanak a világvégétől, ismertebb nevén az apokalipszistől, és ezt többféleképpen elképzelték, hogy hogyan is zajlana. Így történt a DarkSiders esetében is, ahol a játékosok az apokalipszis négy lovasa közül Háborút irányíthatták, és zúztak, rombolhattak. A folytatásban viszont más a helyzet, itt Háború egyik testvérével, Halállal kell rendet teremtenünk a nagyvilágban.


A Halál

A játék története valamikor az első rész történéseivel párhuzamosan zajlik. Az apokalipszis azért történhetett meg ilyen korán, mert valaki átverte Háborút, aki pusztulást hozott az emberiségre. Hogy mindezért megbűnhődjön, megfosztják a képességeitől, és kínozva vallatják őt.


Ekkor lép közbe Halál, aki ki akarja szabadítani testvérét, tisztázni akarja a félreértést, miszerint ő nem bűnös, valamint fel akarja támasztani az emberiséget. Mivel ő csak a gyilkoláshoz ért (nem véletlenül Halál a neve), így azt sajnos nem tudja, hogyan lehetne megoldani utóbbi feladatát, így elindul, hogy felkeresse a Titkok Őrzőjét, aki biztosan tud megoldást találni minderre.

A Kaszás

A játék grafikailag nem sokban változott az elődjétől, de attól sokkal szebb. A karakterek kidolgozása elnagyolt, mondhatni olyasmi, mint amilyet a World of Warcraftban láthatunk. Maga a Halál úgy néz ki, mintha valamilyen kigyúrt heavy metálos fazonnal mászkálnánk, akinek méretes kaszái vannak. Ezek a fegyverek képesek az alakváltásra, hol egyberakhatja őket, mint egyfajta botot, aminek két kasza van mindkét végén, hol pedig egyetlen hatalmas kaszává válhatnak. A játék stílusát tekintve hack & slash, vagyis rengeteg ellenfelet fogunk a másvilágra küldeni útjaink során. Ehhez a már említett fegyverünkön kívül más egyéb is társul.


Ha legyőztünk valakit, vagy csak ládákat nyitogatunk a világban, akkor újabb fegyverekre tehetünk szert, legyenek azok hatalmas kalapácsok, méretes balták, vagy akár a karunkra illeszthető pengék. Ebben a részben nagyobb hangsúlyt kaptak a begyűjthető felszerelések, úgymint a már említett fegyverek, páncélok, életgyógyító italok és egyebek. Továbbra is vannak árusok, akik között akadnak újak és régiek is, és tőlük szerezhetjük be ezen tárgyak kisebb részeit, vagy adhatjuk el, learatva munkánk gyümölcsét. Mivel mindent kinyírhatunk, ami él és mozog, így garantáltan nem fogunk unatkozni, főleg úgy, hogy begyűjtjük ezeket a holmikat, amik által erősebbek leszünk.

A Végrehajtó

Halálnak nincs könnyű dolga a játék során, mivel többfajta ellenféllel gyűlik meg a baja. Ez mellett mellékküldetéseket is teljesíthet, ahol a már említett ládákat is fellelheti, bennük extra cuccokkal, bár a legtöbbször ezek mögött csak kisebb pénzmag található. Sebaj, mert a megfelelő helyen ezért cserébe újabb támadásokra tehetünk szert. A támadásokon kívül szintet is léphetünk. Szintlépéskor fejleszthetjük a képességeinket, amik szintén segítenek a harcok során. Olyan képességekre kell gondolni, mint például ghoulok megidézése, ellenfelek felgyújtása, pajzsot vonhatunk magunk köré és a többi.


Ezeket fel lehet még erősíteni, így például több ghoult idézhetünk meg, vagy ők akár fel is robbanhatnak. A játékban találhatunk még akrobatikus és logikai elemeket is, akárcsak az előző részben, és ezek is remekül ki lettek dolgozva. Ha pedig netán elakadnánk, akkor varjú segítőnk, Dust szívesen mutatja meg az utat, amit akár gyalog, vagy akár Despairrel, táltos paripánkkal járhatunk be. Mert ahová a Halál jár, a Kétségbeesés hamarosan követi.

Az Ítélethozó

A DarkSiders II sokkal jobb és nagyobb lett, mint elődje. Sokszor elcsúsztatták, sokat kellett rá várnunk, de végül megérte várni a „Halálra". Akár úgy is mondhatjuk, hogy a DarkSiders II „haláli jó lett".

Szponzorált hirdetések

Még szebb a kép: Logitech C920 teszt

Felejtsük el végre a homályos, bélyegméretű képet produkáló webkamerákat, a fullHD világában élünk. A Logitech új "önfénylesője" az eleve jól teljesítő előd ráncfelvarrott...

Még szebb a kép: Logitech C920 teszt
Még szebb a kép: Logitech C920 teszt

- cikk vége -

A te értékelésed:
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "DarkSiders 2 teszt – És eljő a halál" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál