Spec Ops – The Line teszt – Másfajta Dubajozás

Szőlősi Tibor - 2012. július 1. | 14:00
Spec Ops – The Line teszt – Másfajta Dubajozás Nézd meg a képgalériát

Egy Delta Force osztagot küldenek Dubajba, hogy megtaláljanak egy fontos és eltűnt személyt.

Technet plecsni:
Techsilver
Technet.hu értékelése
4
Olvasók értékelése
0
Tetszett:
Izgalmas történet több befejezéssel
Innovatív játékelemek
Remek többjátékos mód
Nem tetszett:
Kevés az innovatív játékelem
A több befejezése ellenére is kevésnek tűnik
A Co-operative mód csak DLC-ként érhető el

Szponzorált hirdetések

Rengeteg az akciójáték mostanság, de ahhoz, hogy valaki valami maradandót alkosson, arra az esély igencsak csekély, mivel szinte már mindenféle ötletet kimerítettünk. A Spec Ops - The Line is kicsit ilyen, mégis szórakoztató tud lenni, és igenis tartalmaz pár innovatív újítást.


Nem nyaralni jöttem

Dubajban járunk a fiktív jövőben, ahol ugyanúgy óriási felhőkarcolók, pompás környezet, remek hangulat és természetesen jó nők... voltak. A játék története előtt hat hónappal olyan mértékű homokviharok rázták meg a térséget, amik lerombolt épületeket, iszonyatosan nagy mennyiségű homokot, pusztítást és hullákat hagyott maga után. Itt állomásozott pár katona, köztük John Konrad ezredes is, aki a 33. Zászlóaljat vezette, és éppen hazafelé indultak volna, mikor eltalálta őket a homokvihar. Utóbbi miatt teljesen megszűnt a kommunikáció, bár néha akadt alkalom arra, hogy meghallják a kívülállók az eseményeket.


Az egyik ilyen üzenetben Konrad ezredes azt mondta, hogy rengeteg embert fog kimenekíteni Dubajból az elkövetkezendő napokban, de mégsem így volt. Ezért a kormány árulónak nevezte ki őket, és Dubajt lakatlan területté nyílvánította. Ám pár hónap múlva, a játék kezdete előtt két héttel egy rejtélyes üzenetet fogtak a rádión, ami így szólt: „Itt John Konrad ezredes, az Amerikai Hadseregtől. A Dubajban lévő evakuálás teljes kudarcba fulladt. A halálozások száma túl sok." Erre felfigyelt az Amerikai Hadsereg, és titokban háromfős Delta Force osztagot küldött be, hogy kimenekítsék John Konrad ezredest, valamint egyéb túlélőket, és hazajuttassák őket.

Homok a szélben

Itt lépünk mi a képbe, mint Martin Walker kapitány, akinek még két ember áll rendelkezésére, hogy végrehajtsa ezt a feladatot. Az egyikük Adams hadnagy, aki nagyobb fegyverekkel bírja szóra az ellenfeleket, és nem mellesleg remek pilóta. A másikuk Lugo őrmester, aki remekül beszél külföldiül, orvosi és mesterlövészi képességei pedig egyszerűen kiválóak. A játékot TPS nézetben irányítjuk, és taktikai lövölde révén rengetegszer kell fedezékbe vonulnunk, illetve utasításokat adnunk a csapattársainknak. Ezek lehetnek olyan parancsok, mint például nyissanak sortüzet az ellenfelekre, vagy segítsék fel az egyik földre került bajtársukat. A fegyvereink is változatosak, és ahogy haladunk a történetben egyre több válik elérhetővé, akár az ellenfelek által. Kiegészítőket is pakolhatunk rájuk, hangtompítókat, távcsöveket és miegymást. Nem csak hagyományos fegyvereink vannak, magát a környezetet is ki lehet használni. Mivel mindent beborít a homok, így van olyan, hogy az ellenfeleink mondjuk egymásra pakolt autók alatt álldogálnak. Ha kilőjjük a fenti autó ablakát, ami tele van homokkal, akkor az rájuk zúdul, és mi könnyebben végezhetünk velük. Később viszont nekünk is meggyűlik a bajunk a környezettel, és több katasztrófát, valamint hallucinációkat is át kell vészelnünk.
Homokszem a gépezetben


Hogyha eleget játszottunk az egyjátékos kampányban, amiben négyfajta befejezés is található, akkor nekivághatunk a többjátékos módok egyikének. Hatfajta játékmódban írthatjuk egymást több mint hét pályán, és teljesen testre szabhatjuk a fegyverarzenálunkat. Aki jól teljesít az ranglistára kerülhet, és még különböző kihívásokat is teljesíthetünk. Azon kívül, hogy itt kisebb pályák vannak, szinte mindenre képesek vagyunk, akár itt is kilőhetünk bizonyos ablakokat, és homokkal áraszthatjuk el az ellenfeleket. Néhol pedig pont olyan pályaszakaszok vannak, ahol folyamatos homokvihar dúl, és alig látunk ki a fejünkből.

Jó kis „homokozó"

A Spec Ops - The Line jó kis akciójáték, fordulatos történettel, aminek négy befejezése van. Ez mellett egy remek többjátékos móddal is rendelkezik, és ez a párosítás több órányira leköt majd mindenkit, aki egy kicsit is odavan az ilyesféle játékokért.

Szponzorált hirdetések

- cikk vége -

Forrás:
Technet
A te értékelésed:
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Spec Ops – The Line teszt – Másfajta Dubajozás" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál