Lollipop Chainsaw teszt – A szöszi esete a láncfűrésszel

Szőlősi Tibor - 2012. június 17. | 13:40 játék csajos
Lollipop Chainsaw teszt – A szöszi esete a láncfűrésszel Nézd meg a képgalériát

Suda 51 elborult elméje egy új hősnőt szült: Egy bájos, szőke hölgyeményt, aki rajong a nyalókáért, és láncfűrésszel jár iskolába.

Technet plecsni:
Techsilver
Technet.hu értékelése
4
Olvasók értékelése
0
Tetszett:
Juliet kisasszony bájosan néz ki
Érződik Suda 51 humora
Remek kikapcsolódást nyújt
Nem tetszett:
Túlságosan monotonná válhat
Helyenként túl beteges
Néha elég bugos tud lenni

Szponzorált hirdetések

Hogyha Suda 51 neve nem cseng ismerősnek, elég pár címet megemlíteni a mestertől: Killer7, No More Heroes, Shadows of the Damned. A híres japán származású úriember az eléggé érdekes, beteges játékairól és történeteiről híres, és a legújabb szerzeménye a Lollipop Chainsaw.


Iskolába láncfűrésszel?!

A történetünk főhősnője Juliet Starling, aki egy bájos kis szőke csaj, és szinte semmi gondja nincs az életben. Épp a születésnapját ünnepelné, mikor rejtélyes módon zombik támadják meg azt a középiskolát, ahová ő is járt. Az ember csak elképzelni tudja, hogy a többség ilyenkor mit tenne, de Juliet teljesen hidegvérrel szembesül a problémával, felöltözik szokásos pom-pom lányos ruházatába, majd elviszi kedvenc láncfűrészét magával. Így elindul a nagy kaland, hogy mindenkit megmentsen, megszabadítsa a világot a zombiktól és legyőzze azt, aki mindezért felelős.


Hullák és cukorkák

Tehát nekünk a feladatunk az, hogy szöszi főhősnőnket irányítva rengeteg zombival végezzünk. Ehhez többfajta támadást is használhatunk. Például bevethetjük Starling kisasszony pom-pom lányos tudását, és kábító támadásként elagyabugyálhatjuk a zombikat. Ez önmagában nagyon keveset ér, ha tényleg el akarjuk intézni az élőholt sereget, akkor be kell vetnünk a sokkal erősebb támadásnak bizonyuló láncfűrészünket. A lényeg az lenne, hogy összetereljük a zombikat egy helyre, hogy aztán egy suhintással végezzünk velük. Ilyenkor az történik, amit elvár az ember: Hullanak a fejek, végtagok, de az átlagos piros vér mellett szivárványok, cukorkák, szívecskék, rózsaszín vér és egyebek esnek ki az ellenfelekből. Ha nem lennénk elég óvatosak, akkor bizony megragadhatnak minket, de pár gombnyomással ellökhetjük a zombikat magunktól. Ezt elkerülhetjük azzal, hogy Juliet akrobatikus képességeit kihasználva elugrunk a támadások elől, vagy átugrunk az ellenfelek felett. Néha gombnyomkodós jeleneteken kell reflexszerűen cselekednünk, amivel tovább haladhatunk a játékban, elintézhetjük a komolyabb ellenfeleket és a többi. Mivel a zombik az iskolát támadták meg, így elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk pár osztálytársunkkal, legyenek azok élők vagy holtak. Ha még élnek, akkor úgy is kellene maradniuk, tehát meg kell őket mentenünk, amiért különböző pontokat kapunk, és egy kis mérő is töltődik a bal alsó sarokban.


A pontokat a játék különböző pontjain tudjuk aktiválni, pontosabban beváltani különböző fejlesztésekre, amivel megnövelhetjük szöszink maximális életerejét (vagyis a nyalókák számát), a láncfűrész újabb képességeket, támadásokat kaphat és egyebek. A mérő ha betelt, beaktiválhatjuk, ilyenkor elkezdünk csillogni, és ha háromnál több zombival végzünk egyetlen suhintással, akkor belassul a játék, mindenütt csillogás, villogás lesz, és plusz pontokat kapunk. Elborult, de vicces.

A csaj nem jár egyedül

Julietnek vannak barátai és ellenségei is az iskolában, akikkel útjaink során jópárszor találkozni fogunk. Kezdésképpen a futballimádó és nem mellesleg Juliet fiújának számító Nick Carlyle már a játék elején megmutatkozik, és a zombik szépen meg is fertőzik őt. Főhősnőnk rögtön tudja az ideiglenes megoldást minderre: Levágja barátja fejét, majd egy rituáléval életben tartja őt. Tehát Nick feje folyton ott lóg az övünkön, és mindig valami érdekes és bölcs tanáccsal lát el minket. Ezen kívül fegyverként is használhatjuk, pl. odarúghatjuk az élőholtakhoz, vagy egy levágott fejű zombi testére rárakhatjuk kis időre, hogy Nicknek ismét legyen teste, és segítsen a harcok során. Más karakterek közé tartoznak Juliet testvérei és szülei, akik egyes jelenetekben bukkannak fel, valamint az iskola egyik goth diákja, Swan, aki el akarja pusztítani a világot, kezdve az egész sulival. Ezt egy egész csapat zombi rockerekkel valósítaná meg, akiket főellenség formájában győzhetünk le, már ha elég rátermettek vagyunk a feladatra. És nem lesz könnyű...


Igazi cukorfalat

A Lollipop Chainsaw egy érdekes, vicces és beteges játék. Éppen ezért eléggé megosztja a közönséget, de aki ismeri Suda 51 munkásságát, és szereti a kissé őrült japán kulturát, az imádni fogja. Mindezek ellenére kissé közepes az alkotás, de mi odavoltunk érte. Mert ki tud ellenállni egy helyes pom-pom lánynak, akinél láncfűrész van?

Szponzorált hirdetések

Még szebb a kép: Logitech C920 teszt

Felejtsük el végre a homályos, bélyegméretű képet produkáló webkamerákat, a fullHD világában élünk. A Logitech új "önfénylesője" az eleve jól teljesítő előd ráncfelvarrott...

Még szebb a kép: Logitech C920 teszt
Még szebb a kép: Logitech C920 teszt

- cikk vége -

A te értékelésed:
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Lollipop Chainsaw teszt – A szöszi esete a láncfűrésszel" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál