TOP 5 ingyenes mobilalkalmazás a foci EB mellé

Horváth Balázs - 2012. június 12. | 20:09 Apple Android

A mobilos appok tökéletes eszközök a meccsek követésére - most öt, ingyenes alkalmazást mutatunk be.

Szponzorált hirdetések

Kedves Férfitársaim! Mi az a tárgy, amit meccsek alatt is a kezetekben szorongattok és nincs benne sör? Igen, nagy valószínűséggel a mobil az, és gyorsan szögezzük le, hogy akár más is lehetne, de most maradjunk a Technet.hu adta lehetőségeknél. A labdarúgó EB, mint minden fontos sportesemény, rengeteg információval bombáz bennünket, amit igen nehéz követni, ezért mindenképpen szükség van egy olyan eszközre, aminek segítségével naprakészek lehetünk és megnyerhetjük a kocsmában zajló, foci EB-témájú fogadásokat. Következzen az az 5 ingyenes, okostelefonos alkalmazás, ami nélkül senki se induljon el meccset nézni!


UEFA Euro 2012 hivatalos alkalmazás (Android, iOS)

A foci EB hivatalos, az UEFA által fejlesztett alkalmazásával kezdjük a sort, ami átgondolt és a szemnek kellemes kezelőfelülettel rendelkezik. Az app jobb felső sarokban található menügombját megnyomva tallózhatunk a lehetőségek között. A Home gombra lépve az aznapi mérkőzések napirendjét láthatjuk, ha pedig éppen zajlik egy meccs, akkor azt megérintve aprólékos információkat és szöveges közvetítést kapunk. Itt megtalálhatók a kezdő összeállítások, az alapstatisztikák, és a percről-percre lebontott történések. Ha elkalandozunk másfelé az appban, akkor alul egy kis ablakban mindig látjuk az éppen zajló eseményeket, amire bármikor visszaválthatunk. Kapunk még fotókat, híreket, háttér információkat, de mindezt angol nyelven. Videók megtekintésére csak akkor van lehetőség, ha fizetünk érte.


Foci EB 2012 (iOS, Android)

A Sanoma által fejlesztett és gyűjtésünk egyetlen magyar nyelvű alkalmazása meglepő módon fekvő tájolással indul el, ami elég furcsa választás, bár tény, hogy bizonyos adatokat ebben a nézetben könnyebb megjeleníteni. A felosztás, tematika a többihez annyiban hasonló, hogy itt is a csapatok, játékosok adataira koncentráltak a készítők, és persze itt is van élő közvetítés. Az éppen folyó meccs információi kimerülnek annyiban, hogy melyik percben volt szabadrúgás, szöglet, vagy osztottak ki sárga lapot. A csoportállásokról, a helyszínekről szóló, más appoknál is szokásos részen felül a labdáról szóló menüpont érdekes még. Ha megrázzuk a készüléket, amikor a képernyőn megjelenik egy labda, akkor rövid, színes információkat kapunk az EB-k történelmének játékszereiről. Végül fontos eszköz a meccsekre való figyelmeztetés, valamint az eredményértesítő. Itt arról a csapatról mindenképpen kapunk értesítést, amelyiket kedvencként beállítottunk.


Carlsberg UEFA Euro 2012 (Android, iOS, Facebook)

A sörgyártó cég által szponzorált és fejlesztett alkalmazás egy áttekinthető, 2×3-as, ikonos elrendezésű menürendszerrel nyit. A bal felsőben a meccsnapokat nézhetjük meg, az élő mérkőzések elmaradhatatlan statisztikai adataival, a Live Ticker fül alatt pedig bő, informatív leírásokat kapunk a fontosabb történésekről. A Standings értelemszerűen a csoportok állását mutatja, a Media szekcióban pedig videókat nézhetünk. Sajnos (valószínűleg jogi okok miatt) meccs összefoglalókat, vagy élő adásokat ne várjunk, be kell érni interjúkkal, a csapatokat és a helyszíneket bemutató rövid műsorokkal. A csapatokról, és a hír részlegről is emlékezzünk meg gyorsan, de amiben különbözik ez az app a többitől, az a Carlsberg menüpont. Ebben szavazhatunk a meccs emberére, kereshetünk kocsmát, illetve, ha már ott vagyunk, akkor összemérhetjük tudásunkat labdarúgás témakörben egy kvíz alkalmazás segítségével.Goal.com 2012 Finals (WP7, Nokia Lumia)

A kifejezetten a finnek windowsos készülékeire fejlesztett alkalmazás élő csempéjére bökve azonnal a dolgok sűrűjében találjuk magunkat. Az éppen futó mérkőzés áttekintő nézetét kapjuk, ahol megtudjuk az állást, illetve az egyéb alapinformációkat. Ha kiválasztjuk a meccset, akkor itt is percre bontott élő közvetítést kapunk, megfejelve pár, a csapatokkal, játékosokkal összefüggő infómorzsával. Akárhol is vagyunk, a rendszernek megfelelően jobbra lapozva mehetünk a további menüpontok felé. A „főmenüben" ez azt jelenti, hogy jobbra scrollozva olvashatjuk el a csoportállásokat, a Media Wall részen fotókat, interjúkat találunk, utóbbiakat mozgókép formájában is. Nagyon szép, főleg gyors appról van szó, aki pedig nem Nokiát használ, azoknak az Euro 2012 Metro és az Euro 2012 Live alkalmazásokat ajánljuk.


Euro 2012 Stats Zone (iOS)

A végére pedig következzen egy igazi adatbányász alkalmazás azoknak, akik magas izgalmi állapotba kerülnek a meccsek legapróbb részletekig menő elemzésétől. Persze ez az alkalmazás is rendelkezik olyan alapszolgáltatásokkal, mint a csapatinfó, de a fókusz nem ezen van. A mérkőzések elemzése, részletezése is megvan, de ebből az appból az is kinyerhető, hogy egy-egy játékos honnan, mennyit lőtt kapura, vagy a kapu felé, de az egyszerű ábrákon az is visszanézhető, hogy egy csatár a pálya mely részein fordult elő leggyakrabban. Alul egy idővonalon láthatók a meccs fontosabb mozzanatai, de az is nyomon követhető, hogy egy kulcsesemény (piros lap, gól) hogyan változtatta meg a játék képét. Van lehetőség a játékosok és a csapatok összehasonlítására, és ha úgy gondoljuk, akkor az adatok alapján mi is összeállíthatjuk álomcsapatunkat. Az elemzések több közösségi csatornán (Twitter, Facebook, e-mail, SMS) megosztható másokkal.

Szponzorált hirdetések

Figyelem, az üzenet egy perc múlva megsemmisül!

Régen kémfilmekben láthattunk hasonlót, de az adatbiztonság korában tényleg megvalósították: memorizálja az üzenetet, mert máris elérhetetlenné válik!

Figyelem, az üzenet egy perc múlva megsemmisül!
Figyelem, az üzenet egy perc múlva megsemmisül!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "TOP 5 ingyenes mobilalkalmazás a foci EB mellé" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál