3D csatorna indul m3D néven – EB döntő és Olimpia új dimenzióban

Technet.hu - 2012. június 12. | 21:20 tv

Június 25-én m3D néven elindul Magyarország első 3D televíziós csatornája.

Szponzorált hirdetések

Az arra alkalmas televízió készülékkel rendelkezők, kizárólag a MinDig Tv-n nézhetik 3D-ben a Labdarúgó Európa Bajnokság döntőjét előfizetési díj nélkül, illetve az adást  továbbító szolgáltatókkal szerződésben álló televíziónézők 3D-ben is élvezhetik a Londoni Olimpiai Játékok kiemelt sportágainak közvetítését, valamint az MTVA kifejezetten az 50 napos kísérleti adásra összeállított exkluzív filmcsomagját.


A Magyar Televízió 2008-ban már HD minőségben sugározta a pekingi olimpiát. Az idén pedig kísérleti csatornája a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét és a londoni olimpiát teszi elérhetővé 3D-ben is - látványos térélményt nyújtva. A közszolgálati média - kísérleti jelleggel - 2012. június 25-én, délelőtt 10 órától augusztus 12-éig, a XXX. nyári olimpiai játékok zárásáig 3D-s műsorokat sugároz.

A sportesemények mellett a csatorna más, 3D programokkal is várja nézőit. Látható lesz a magyar könnyűzenei élet legfrissebb koncertjei a Republic együttestől kezdve az Omega 2012-es szuperkoncertjéig. Napközben Főzőshow, cirkuszi bemutatók, űrkutatásról szóló, a Genfi autószalont és más autós rendezvényeket, a világ filmfesztiváljait és premierjeit bemutató műsorok mellett számtalan vadonatúj természetfilmet vagy épp extrém sportbemutatókat sugároz a csatorna. A filmek nagy részét 2D (HD) joggal is megvásárolta az MTVA,, így azok nemcsak a 3D hozzáféréssel rendelkezők  számára lesz elérhető.  A műsorokat 2D-ben is levetítik egy későbbi időpontban.

A Cinema Cityvel kötött megállapodás értelmében Budapesten és több vidéki város mozijában is látható lesz az m3D csatorna.


Az Antenna Hungária Európában az elsők között indít 3D tesztsugárzást a digitális földfelszíni televíziós platformon. A műsorszórás június 18-án tesztsugárzással indul a budapesti Széchenyi-hegyről és tető-, illetve egyes helyeken szobaantennával is fogható lesz Budapesten és környékén. Kábeltelevíziós előfizetés esetén a július 2-a utáni vételi lehetőségről a szolgáltatók tudnak felvilágosítást adni (egyelőre a UPC-ről tudjuk, hogy biztosan részt vesz a programban). A 3D képet csak a 3D tartalmak megjelenítésére alkalmas tévékészülékeken lehet élvezni.

A Budapest és környékén fogható kísérleti sugárzás keretében 2012. július 1-jén kizárólag a MinDig TV-n érhetik el 3D-ben az érdeklődők a Futball Európa-bajnokság döntőjét. A július-augusztusi időszakban ingyenesen elérhető 3D tesztsugárzással bővül ki a MinDig TV kínálata, a Nyári Olimpiai Játékok idejére.

A projektben kiemelt támogató a Samsung, akik a világon, beleértve hazánkat is, kiemelkedő szerepet játszanak az okostévék és a 3D TV-k területén.

Szponzorált hirdetések

Ilyen, amikor a tévé is örül a gólnak

Brazíliában indul a fociőrület, aminek során már nem csak a világ férfilakosságának nagy része örül majd a góloknak, hanem egyes televíziók is.

Ilyen, amikor a tévé is örül a gólnak
Ilyen, amikor a tévé is örül a gólnak

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
3D
tv
olimpia
foci
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "3D csatorna indul m3D néven – EB döntő és Olimpia új dimenzióban" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál