Sniper Elite V2 teszt – Én, a mesterlövész

Szőlősi Tibor - 2012. május 6. | 16:00 játék
Sniper Elite V2 teszt – Én, a mesterlövész Nézd meg a képgalériát

Ismét a második világháborút boncolgatja egy játék, de ezúttal egy mesterlövészt irányíthatunk az ellenséges vonalak mögött.

Technet plecsni:
Techbronze
Technet.hu értékelése
3
Olvasók értékelése
0
Tetszett:
Remek kill-cam rendszer
Izgalmas csaták
Többjátékos mód
Nem tetszett:
Kissé rövid
Lehetne változatosabb is
Nem helyettesíti az anatómia órát

Szponzorált hirdetések

Még annó 2005-ben jelent meg egy játék, aminek Sniper Elite volt a neve. Lényegében az ellenséges területeken belül kellett mászkálnunk és lopakodnunk, miközben mindenféle küldetést teljesítettünk. És mint a címében is látható egy mesterlövész puskával kellett likvidálni az ellent. A jó hír az, hogy itt a folytatása, a Sniper Elite V2.


Mesterségem címere: Célkereszt

Történetünk a már említett és videójáték környezetben oly megszokott második világháborúban játszódik. Főhősünk Karl Fairburne, akinek Berlinben kell tevékenykednie a háború vége felé. Éppen ezért mind náci, mind szovjet ellenfelekkel találkozni fogunk, és fontosabb tudósokkal is, akiket vagy elfognunk, vagy megölnünk kell. Mindegyik tudós kulcsfontosságú szerepet játszik a V-2-es rakétaprogramban.Mesterien kivitelezett terv


A játékot TPS nézetben irányíthatjuk, és háromféle fegyvert használhatunk. Az egyértelmű távcsöves puskákon kívül gépfegyvereket és hangtompítós kispisztolyokat is bevethetünk ellenfeleink ellen, akik cserébe lőfegyverállásokkal és tankokkal fognak szíveskedni nekünk. Mi is viszonozhatjuk ezt a szeretetet, ha a megfelelő helyre célzunk, majd meghúzzuk a ravaszt. Itt jön képbe a játék részletesen kidolgozott fizikai motorja. Minden lövedéknek súlya van, amire hat a gravitáció. Így figyelembe kell venni a szélirányt, a távolságot, a célpont mozgását, és persze nekünk is vissza kell tartani gombnyomásra a lélegzetünket, hogy minél pontosabb találatot vigyünk be. Ezért lehet, hogy bármennyire is nagy ellenfélnek minősül egy tank, simán kilőjjük a benzintartályát, és ennyi volt. A katonákkal hasonlóféleképpen bánhatunk el, tehát nem muszáj testre céloznunk. Elég egy jól irányzott lövést leadni az övükön található gránátra, és így akár több emberrel is végezhetünk egy csapásra. A készítők a találatunk eredményét hihetetlen részletességgel és brutalitással ábrázolják. Mikor lelövünk valakit, akkor egyes esetekben lelassulhat az idő, és figyelemmel követhetjük a kilőtt töltény mozgását. Néha ilyenkor átmegy a játék ilyen röntgenfelvételbe, és láthatjuk, hogy mit művel például az áldozat tüdejével, veséjével, szemgolyójával, vagy ahol épp eltaláltuk őt. Durvább esetben kasztrálhatjuk is őket, de ennek részleteibe inkább ne menjünk bele. Azt azért tegyük hozzá, hogy ez nem pótolja az anatómia órát, de mindenképpen érdekes játékelem. Van még nálunk gránát, taposóakna, valamint kövek, amiket eldobálva elterelhetjük a katonák figyelmét. A lényeg, hogy távcsővel szemléljük át a terepet, figyeljük meg az ellen mozgását, és találjunk ki egy tervet. Azt végrehajtva pedig bármilyen akadályon túljuthatunk.


A mester és tanítványai


Hogyha végigvittük a kampány módot, akkor lehetőségünk adódik többjátékos mókázásra, ahol sokfajta játékmóddal találkozhatunk. Az alap Deathmatch és Team Deathmatch mellett van egy érdekesebb mód is, a Distance King. Ebben is van egyedi és csapatos változat, és a lényege az, hogy ki tudja a lehető legmesszebbről kilőni a többieket. Aki jobban szeretne gépi játékosokra vadászni egy barátjával, az inkább válassza ki a Co-operative módok egyikét. Itt két játékos játszhatja le a kampány egyes pályáit, de van az egészben egy csavar is: Csak az egyik játékos lehet mesterlövésszel, míg a másik a frontvonalon harcol gépfegyverrel, és jelölgeti be a célpontokat a társának. Ezáltal két részre szakad a játék, mert az ellenséges vonalak között kell lopakodni az egyiknek, és a másiknak pedig fedeznie kell őt a küldetés céljának elérése érdekében. Ezt nemcsak kampány, de egyéb küldetéseken is megismételhetjük, de a lényeg gyakorlatilag mindig ugyanez.

Igazi mestermunka


A Sniper Elite V2 jól sikerült játék, amit bátran ajánlhatunk mindenkinek, aki szeretne ismét a második világháborúban lövöldözni, persze csak távolabbról.

Szponzorált hirdetések

Izmos UFO: Alienware 17 notebook teszt

A notebookok manapság a karcsúság és energiatakarékosság terén versenyeznek egymással. De hol vannak az asztali gépeket is felváltó, játékosoknak is elegendő izomerőt adó gépek?...

Izmos UFO: Alienware 17 notebook teszt
Izmos UFO: Alienware 17 notebook teszt

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Teszt
játék
FPS
Sniper Elite
A te értékelésed:
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Sniper Elite V2 teszt – Én, a mesterlövész" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál