WayteQ HDTV-100 - digitális tévézés mindenhol

Molnár-Soós Sándor István - 2011. június 24. | 08:00 mobil kütyü tv
WayteQ HDTV-100 - digitális tévézés mindenhol Nézd meg a képgalériát

Ha van MinDigTV, akkor ez a MindenHolTV. A WayteQ HDTV-100 pont kellemes árfekvésben adja meg nekünk a földfelszíni digitális tévézés élményét, ahol csak akarjuk...

Technet plecsni:
Techgold
Technet.hu értékelése
5
Olvasók értékelése
0
Tetszett:
kicsi
könnyű
egyszerű
olcsó
sokoldalú
szép
igényes
Nem tetszett:
Csak nevében HD

Szponzorált hirdetések

Őszintén megmondom, hogy kicsit félve kezdtem neki a tesztnek, hiszen voltak már negatív tapasztalataim a hordozható tévékkel. Csak hát azóta eltelt pár év és egy fontos mozzanat is bekövetkezett: elindult a digitális földfelszíni sugárzás. Nos, ha valaki szeretné megérezni, mit is jelent az a kifejezés, hogy "A jövő szele", ki kell próbálnia egy ilyen tévét.

Amiért utáltam a hordozható tévéket, az a silány képminőség, a szellemképes adás, a kimaradozó és sistergő hang és a "hordozható" jelző ellenére is nagy, több kilogrammos tömeg. Ez ugrik be, amikor a békebeli hordozható tévékre gondolok. Nos, a tesztünk tárgyát képező WayteQ HDTV-100 esetében kérem nincs szellemkép, meg kimaradozó vétel, ez a masina teszi a dolgát Emellett pofátlanul könnyű...

Galéria Szappanopera a függőknek...

Szappanopera a függőknek...

[+] még több fotó

Kicsomagolás
Röviden elintézhetném a tartozékok felsorolását azzal, hogy WayteQ. Akinek volt már WayteQ terméke, az tudja, hogy az elvárhatónál mindig egy kicsivel többet adnak. Így van ez most is, hiszen a hálózati adapter és a távirányító mellé - mivel autós használatra is szánják - kapunk egy szivargyújtós töltőt és egy fejtámlás rögzítéshez alkalmas kis tartótáskát. A vétel javítása érdekében tartozék még egy mobil antenna is, amelynek a talpa mágneses, így az autó tetejére egy röpke mozdulattal odatapasztható. Analóg RCA-kábel és egy tartótáskácska a távirányítónak még a dobozban.
Galéria Minden, ami kellhet, meg egy kis plusz...

Minden, ami kellhet, meg egy kis plusz...

[+] még több fotó

Persze van, amit nem tennék be az autómba, de ezt igen. A tartótáskát is jól eltalálták, könnyen rögzíthető és még szép is. A hangot nem gátolja, könnyű és a gép is könnyen belemegy, de mégis stabilan megtartja. Egyszóval: jó.
Galéria Nagyon techie...

Nagyon techie...

[+] még több fotó

A tévének nincs akkumulátora, így csak akkor működik, ha áramot kap. Ezt egyébként egy kutya közönséges csatlakozón keresztül adhatjuk meg neki, így megkockáztatom, hogy ha esetlen elromlik a táp vagy otthon felejtjük, akkor sem nagy kunszt találni hozzá egy másikat. A hátulját megvizsgálva egy szintén közönséges antennacsatlakozót találunk, mellette USB-aljzat és egy SD/MMC/MS kártyafoglalat. Itt adhatunk be neki rögzített tartalmat, azaz filmeket, zenéket, fényképeket (erről később). A túloldalon a tápcsatlakozó, egy fülhallgató csatlakozó, egy HDMI-aljzat és egy AV-kimenet fogad. A hátlapon a kitámasztáshoz szolgáló lábacska helye, valamint a kezeléshez szükséges gombozat. Na, elég a száraz tényekből, akit továbbiak érdekelnek, ide kattintva keresgéljen. Mi meg adjunk az élvezetnek és kapcsoljuk be végre!
Galéria Ezek vannak...

Ezek vannak...

[+] még több fotó

Behangoljuk
Szerencsés vagyok, mert az ablakomból rálátni a Széchenyi-hegyi tévéadóra, így nálam a térerő miatt nem kell aggódni. Azért én mindenesetre idehaza egy kisebb antennát használok a jel erősítésére, de ez már csak az én perverzióm. A digitális tévé sajátja ugyanis, hogy ha van jel, akkor van, ha meg nincs, akkor nincs. A jelerősségnek igen kis szerepe van a minőségben, így az antenna nélküli 50%-os jelszintnél ugyanazt kapjuk, mint az antennával elért 100%-osnál. Mindenesetre az erősítős antennát a tévénkbe dugva hamarabb megkezdődik a keresés és 3 perc alatt be is jön az összes fogható csatorna, ahogyan annak lennie kell.
Galéria Lepkézzünk!

Lepkézzünk!

[+] még több fotó

Aztán próbaképpen lehúzom az erősítős antennáról és kicsit meg is akad a kép egészen addig, amíg meg nem érintem az ujjammal az antennacsatlakozót. Aki tehát Budapesten egy ilyen tévén akar műsort fogni, de nem akarja az ujját rajtatartani a csatlakozón, annak elég egy darab drót is. Aki pedig kicsit kevésbé besugárzott helyen akarja élvezni a DVB-T áldásait, az további 2-3 ezresért vehet a fenti képen látható antennát, vagy hasonlót magának. 
Galéria Én vagyok az antenna (ingyen reklám pedig nincs! )

Én vagyok az antenna (ingyen reklám pedig nincs! )

[+] még több fotó

Kis csalódás, hogy a fizetős adások vételére nincs lehetőség, hiszen a tévén nincs csatlakozó vagy aljzat a dekódernek. Persze a nem fizetős adók között ott vannak a legfontosabb magyar adók, de azért lehet, hogy valaki a mozicsatornát, vagy akár egy felnőtt adót nézné. Azt nem fogja...
Galéria Ez fizetős lenne...

Ez fizetős lenne...

[+] még több fotó

A csatornák megkeresése és rögzítése automatikus, de utólag megváltoztathatjuk mi magunk is a sorrendet, a nekünk nem kellő adókat törölhetjük is. Kellemes funkció, hogy a filmeket tudjuk felirattal is nézni (ha a tévéadó éppen úgy adja), ez sokat segíthet a halláskárosultaknak, de zajos környezetben nekünk is. Természetesen van digitális műsorújság is, mint minden DVB-T-s tévénél.
Galéria Mi is megy éppen? Mi a következő?

Mi is megy éppen? Mi a következő?

[+] még több fotó

A tévézésen túl
Igaz, hogy egy jobbfajta digitális képkeretnél alig kerül többe ez a tévé és a gyártó úgy is hirdeti, mint digitális képkeretnek is tökéletesen alkalmas eszközt, de én magam azért ezt kicsit túlzásnak tartom. Mármint azt, ha egy 39.900,- forintos tévét képkeretként használ valaki. Mindenesetre lehet, de mégsem ezt a funkcióját emelném ki, sokkal inkább lázba hoz ugyanis, hogy kártyáról, vagy USB-ről adhatunk neki filmeket, amiket aztán tökéletesen lejátszik. Így a gyerek a hátsó ülésen élvezheti a kedvenc meséjét például.
Galéria Ha már felvettem neki, hadd nézze a szentem...

Ha már felvettem neki, hadd nézze a szentem...

[+] még több fotó

Persze ne legyünk álszentek, egy ilyen 10 colos képernyőn már mi magunk is szívesen nézünk filmeket. A kedvenc sorozat, vagy egy egész estés HD-film egy hordozható vinyóról? Hadd menjen!
Galéria Gyűrűkúra...

Gyűrűkúra...

[+] még több fotó
Zene

Kicsit barokkos túlzás egy ilyen készüléket zenehallgatásra használni, de tudja ezt is. Igaz, a lossless tartalmakat nem (flac, ape), de az empéhármakat tökéletesen játssza. Még egy kis menü is jár a könnyebb kezelhetőséghez, a fülhallgató kimeneten pedig elfogadható minőségben jön a zene. A saját hangszóró méreténél fogva kicsit Sokol hangzásképpel rendelkezik.
Galéria Ekvalízer, meg minden...

Ekvalízer, meg minden...

[+] még több fotó

Kiknek és minek?
Tényleg sokcélú a WayteQ HDTV-100-as, hiszen akár a gyereknek a gyerekszobába, akár kocsiba, de még nyaraláskora a sátorba is tökéletes. Az irodába is jó, hogy lássuk a focimeccseket, vagy a híradót. Sőt - mivel 12 voltos, így nem vághat agyon -, én még a fürdőszobába is el tudom képzelni, hogy kádból nézhessem a kedvenc sorozatomat. Na, ezt ma este ki is próbálom... Vásárlás: Wayteq HDTV-100 a Technet Plázában, ajándék 4GB-os memóriakártyával.

Szponzorált hirdetések

Ennyiért még nem készült ilyen jó androidos táblagép

A táblagépek piacát alapvetően két részre lehet osztani. Van az iPad, és van minden más. Az utóbbiak alatt általában az androidos készülékeket értjük, itt viszont minőségben, és...

Ennyiért még nem készült ilyen jó androidos táblagép
Ennyiért még nem készült ilyen jó androidos táblagép

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
mobil
kütyü
tv
A te értékelésed:
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "WayteQ HDTV-100 - digitális tévézés mindenhol" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha minket már kiolvastál