Okos kezdőoldal az új Opera Miniben

Szőlősi Tibor - 2012. szeptember 21. | 16:30 Android mobil

Minket érdeklő híreket és közösségi aktivitásokat jelenít meg, de csak Androidon.

Szponzorált hirdetések

A világ egyik legnépszerűbb mobilos böngészője a kompakt és gyors működésű Opera Mini. A most kiadott 7.5-ös verzió fő újdonsága az intelligens kezdőoldal, amely a netezési szokásaink alapján frissül.


A Smart Page (Okos Oldal) névre hallgató új kezdőoldal a webes böngészésünkből és a közösségi platformokon végzett tevékenységünkből próbálja megtanulni, hogy mi az, amit érdekesnek találunk.
Ennek megfelelően az alkalmazás elindításakor a megszokott gyors könyvjelzők helyett egy összegző oldal jelenik meg, amely az első blokkban az érdekesnek talált híreket, alatta pedig ismerőseink kiemelt Facebook és Twitter bejegyzéseit jeleníti meg.

A tanulási algoritmus működését nem részletezte a norvég fejlesztő, azonban valószínűleg közrejátszik bene az a megoldás, amely a böngészés gyorsaságáért felel. Az Opera Mini ugyanis az egyes oldalak megnyitásakor a fejlesztőcég proxy szerverein keresztül kéri le a tartalmakat, amelyek a minél gyorsabb internetezés érdekében tömörítik a letöltött információt.


Az új verzió érdekes módon csak az Android felhasználók számára érhető el, míg a korábbi változatokat más platformokra, így az iOS-re is le lehetett tölteni. A dolog furcsaságát az adja, hogy arra kérdésre, más rendszerekre mikor fog megjelenni az új böngésző, az Opera szóvivője nem kívánt reagálni.

Az is elképzelhető, hogy a cég kifejezetten az androidos közösség felé fog fordulni, hiszen például Windows Phone-os készülékekre a mai napig nem adtak ki kompatibilis verziót, és hivatalos időpont sincs kitűzve az első ilyen Opera Minire.

Szponzorált hirdetések

Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya

A HTC és a Samsung után az LG-t választotta partneréül a Google abban, hogy elkészítsék az Android referencia-telefon negyedik generációját. Szinte minden szinten parádésan sikerült az...

Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya
Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Android
mobil
Opera
böngésző
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Okos kezdőoldal az új Opera Miniben" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál