Nem hátrál meg az Aliyun OS

Szőlősi Tibor - 2012. szeptember 21. | 12:30 Android mobil Google

A Google támadása ellenére gőzerővel folytatják a kínai platform fejlesztését.

Szponzorált hirdetések

A kínai fejlesztésű Aliyun mobil operációs rendszer a múlt héten húzta ki a gyufát a Google-nál, mivel azt az Android buherált változatának tekintik. Ennek ellenére a projektbe további, hatalmas összeget fektet a mögötte álló vállalat.


A kínai internetes cégcsoport, az Alibaba Group bejelentette, hogy leányvállalatot hoz létre, melynek feladata kifejezetten saját mobil operációs rendszerük, az Aliyun fejlesztése lesz. Ráadásul a munka támogatásához további 200 millió dollárnyi befektetéssel is hozzájárulnak.

A távol-keleti operációs rendszert a múlt héten vette tűz alá a Google, ugyanis partnere, az Acer egy Aliyunt futtató telefont akart piacra dobni. Ezt a keresőóriás nem nézte ölbe tett kézzel, mivel az Androidot fejlesztő cég illetékesei szerint az Aliyun nem más, mint az Android forráskódjára épülő, ám az architektúrával nem kompatibilis mutáns.


Az okostelefonok térnyerése jelenleg Kínában növekszik a leggyorsabban, és egyelőre ott is az androidos készülékek vezetik az eladási listákat. Az új rendszer fejlesztésével a kínai Google-ként is emlegetett Alibaba nem titkolt célja, hogy letarolja az otthoni piacot, és visszaszorítsa az androidos telefonok részesedését.

Szponzorált hirdetések

Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung

Aki nem lép egyszerre, a Google rászól érte: az androidért felelős vállalat nem örül, hogy a Samsung külön utakon jár az okosórák terén.

Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung
Órák kérdése: összezördült a Google és a Samsung

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Android
mobil
Kína
Google
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Nem hátrál meg az Aliyun OS" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál