A Boeing mobil lefedettséget visz a repülőire

Szőlősi Tibor - 2012. szeptember 21. | 09:30 mobil

Jövőre már a magasban is működhetnek a telefonok.

Szponzorált hirdetések

A Boeing bejelentette, hogy repülőgépeire olyan berendezéseket fog telepíteni, melyek mobiltelefonos lefedettséget biztosítanak az utasok számára. A gépekre kerülő kommunikációs rendszerek más extrákat is biztosítanak majd.


A cég közleménye szerint a csatlakozást biztosító eszközöket már el is kezdték telepíteni a 747-es és 777-es repülőgépekre, így azokon már 2013-ra probléma nélkül használhatók lesznek a mobilok.

A kapcsolódást elősegítő rendszerek a tervek szerint nemcsak mobilhálózatot, de WiFi internethozzáférést és élő tévéadást is biztosítani fognak az utasok számára. Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy melyik mobilkommunikációs cég lesz a partnerük a telefonos lefedettség nyújtásában.


Mielőtt azonban a fejlesztések élesbe állnának, a Boeingnek egy fontos csatát meg kell vívnia a hatóságokkal. Jelenleg ugyanis a repülést szabályzó előírások világszerte korlátozottan, vagy egyáltalán nem teszik lehetővé a hordozható szórakoztató elektronikai eszközök használatát a gépeken. Ennek oka, hogy régebbi feltételezések szerint a kütyük megzavarhatják a repülőgép elektronikáját.

A szabályozás enyhítése már több fórumon terítékre került, ugyanis az elmúlt években egyszer sem sikerült cáfolhatatlanul igazolni, hogy a modern hordozható eszközök bármilyen módon interferálnának a repülők rendszereivel.

Szponzorált hirdetések

Holnaptól olcsóbban mobilozhatunk

Július első napjától ismét csökkennek a roamingdíjak az EU-ban - a mobilozás, az SMS-ezés és a mobilnetezés is olcsóbb lesz.

Holnaptól olcsóbban mobilozhatunk
Holnaptól olcsóbban mobilozhatunk

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
mobil
repülő
Boeing
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A Boeing mobil lefedettséget visz a repülőire" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál