Hol, mennyiért vásárolhatjuk meg az iPhone 5-öt?

Horváth Balázs - 2012. szeptember 14. | 15:30 Apple mobil

A mai nap folyamán megindult az előrendelés, de nekünk még várnunk kell, hogy hozzájuthassunk.

Szponzorált hirdetések

Szerdán bemutatkozott az Apple új mobilja, és a világ szerencsésebbik országainak vásárlói ma le is adhatják előrendelésüket a készülékre. Az eredeti ígéretek szerint, akik a szóban forgó kilenc ország (USA, Kanada, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Ausztrália, Japán, Hong Kong, Szingapúr) valamelyikében élnek, azok már szeptember 21-én hozzájuthatnak az iPhone 5-höz.


Az Apple hivatalos online shopjának információi alapján azonban két hét a kiszállítási idő, vagyis úgy tűnik, hogy az ígért időpontot nem tudják tartani az Apple-nél. Az iPhone forgalmazása a kezdeti időkben szigorúan csak a mobilszolgáltatókon keresztül történt, és kártyafüggetlen modellekhez csak elvétve, egy-egy országban lehetett hozzájutni. Az előbb említett 9 ország Apple boltjának honlapját böngészve azonban kiderül, hogy mostanra ez alaposan megváltozott, mivel egyedül az Egyesült Államokban kötik azonnal a három szolgáltató valamelyikéhez a vásárlót, a többi államban van lehetőség a független készülék megvásárlására. Az USA-ban majd csak később indul meg a független darabok árusítása, ami a korábbi évek tapasztalata szerint november környékén történhet meg.


A német, kanadai, angol árakat átszámítva a 16 GB-os iPhone 5 180-190 ezer forint körüli összegbe kerül. Magyarországon eddig a szolgáltatókon múlott, hogy mikor jutottunk hozzá az iPhone-hoz, pontosabban a T-Mobile-tól, hiszen ez az operátor volt az első, amelyik hazánkban forgalmazta, majd később a Vodafone is csatlakozott. Mivel tavaly szeptember óta nálunk is beindult a hivatalos Apple online bolt, így lehetőség van onnan is rendelni. A magyar nyelvű shopban már megtalálható az iPhone 5, de egyelőre a „Hamarosan elérhető" megjegyzést találjuk mellette ár nélkül. Becsléseink szerint és az eddigi tapasztalatokra támaszkodva valószínűleg 200 ezer forint feletti áron lesz elérhető az új iPhone, ennél persze a szolgáltatóktól jóval olcsóbban is meg lehet majd vásárolni, de akkor szerződést kell aláírni és nem lesz független a készülék.

Szponzorált hirdetések

Mi ez? Akarom! De hol a legolcsóbb?

Az internetes ár-összehasonlító oldalak már hosszú évek óta megkönnyítik a legolcsóbb termékek és szolgáltatások megtalálását. Azóta viszont sokat változott a világ, már első...

Mi ez? Akarom! De hol a legolcsóbb?
Mi ez? Akarom! De hol a legolcsóbb?

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Hol, mennyiért vásárolhatjuk meg az iPhone 5-öt?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál