NFC chip lesz az iPhone-ban?

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 28. | 09:30 Apple mobil pletyka

Fényképeken látható a telefon előlapja mögött rejlő alkatrész.

Szponzorált hirdetések

Meg nem erősített források szerint mobiltárca-képességekkel is fel lesz ruházva a szeptemberben bemutatásra kerülő új iPhone. Olyan fotók láttak napvilágot, melyek NFC chipnek látszó dolgot ábrázolnak a telefonban.


A fényképeket az AppleInsider.com találta egy kínai nyelvű oldalon. A fotók a leírás szerint a szétszerelt következő generációs iPhone-t mutatják, ahol az elülső kamerán és a közelségérzékelőn kívül egy új, ismeretlen alkatrész is helyet kapott.


A panel mérete és elhelyezkedése arra utal, hogy egy NFC chipről van szó. Bár az Apple eddig nem beszélt arról, hogy tervezné a technológia hasznosítását, elképzelhető, hogy az új modell alkalmas lesz a mobil pénztárca szerepének betöltésére is.

A mobiltárca-funkció egyik nagy éllovasa jelenleg a Google. A Google Wallet szolgáltatás segítségével a felhasználók bankkártyákat rendelhetnek fiókjukhoz, és az ehhez kapcsolt NFC-s telefonjukat használhatják fizetőeszközként azokon a helyeken, ahol érintés nélküli terminál található a pénztárnál.


Az NFC olyan, közeli objektumok közötti rádiófrekvenciás adatcserét jelent, melynek legnagyobb jövőjét az ipar az érintés nélküli fizetésben látja, a megfelelő képességű mobilkészülékek közreműködésével. Ugyanezt a technológiát használja a két nagy bankkártyacég érintés nélküli kártyája, a MasterCard PayPass, illetve a Visa payWave.

Szponzorált hirdetések

Alma-fotók: nézd meg, úgysem hiszed el!

Bármilyen hihetetlen is, ezeket az elképesztő fényképeket bizony mind egytől egyig mobil készülékekkel fotózták. Magyar pályázót is díjaztak.

Alma-fotók: nézd meg, úgysem hiszed el!
Alma-fotók: nézd meg, úgysem hiszed el!

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Apple
iPhone
mobil
pletyka
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "NFC chip lesz az iPhone-ban?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál