1000 embertől válik meg a Sony Mobile

Szőlősi Tibor - 2012. augusztus 23. | 15:30 mobil

Japánba költöztetik a főhadiszállást, Svédországban leépítenek

Szponzorált hirdetések

A Sony idén év elején vette teljesen saját kézbe a mobiltelefonok forgalmazását, miután kivásárolta az Ericssont a közösen fenntartott Sony Ericssonból. Az átalakítás most átköltözéssel folytatódik.


A Sony bejelentette, hogy a Sony Ericsson felbomlása után létrehozott Sony Mobile üzletág főhadiszállását idén októberben Tokióba költöztetik. Ennek folyományaként a svédországi Lundban található jelenlegi központ megszűnik, és így 650 alkalmazott, illetve 450 tanácsadó veszíti el munkáját.

A japán elektronikai óriás 2011 októberében jelentette be, hogy saját kézbe szeretné venni a telefongyártást, idén februárban pedig le is zárták azt a tranzakciót, melynek keretében a Sony megvásárolta a svéd Ericsson teljes tulajdonrészét a közösen üzemeltetett vállalkozásból. Bár hangsúlyozni kívánták, hogy Lund továbbra is stratégiai fontosságú helyszín marad a mobil üzletág számára, a központi tevékenység az anyaországban fog folytatódni.


A Sony egyébként idén tavasszal már bejelentett egy alapvető szervezeti átalakítást, melynek keretében 2013 áprilisáig várhatóan 10000 munkatársat, azaz a cég állományának 6%-át elbocsátják. A mostani, mobil üzletágat érintő átszervezés következtében a Sony a területen dolgozó munkatársainak 15%-át küldi el.

Szponzorált hirdetések

Ilyen lesz a Sony Xperia Z3 csúcsmobil

Nem sokkal az Xperia Z2 felbukannását követően máris érkezőben a még nagyobb tudású utódmodell.

Ilyen lesz a Sony Xperia Z3 csúcsmobil
Ilyen lesz a Sony Xperia Z3 csúcsmobil

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "1000 embertől válik meg a Sony Mobile" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál