NFC-t tesztel és új roaming csomagot vezet be a Telenor

Technet.hu - 2012. augusztus 16. | 10:30 mobil

Az operátor az Állami Nyomdát választotta szakmai partnerként a vezeték nélküli technológia teszteléséhez.

Szponzorált hirdetések

A Telenor, a Mobil Tárca Szövetség alapító tagjaként 2012-ben tűzte ki célul NFC-alapú szolgáltatások - például mobilfizetés, hűségpontok nyilvántartása a telefon kereskedői terminálhoz érintésével - tesztelését közösen a piaci szereplőkkel és ügyfeleivel. Szakmai partnernek a Telenor az Állami Nyomdát választotta, amely az elmúlt évben kezdte meg a technológia biztonságos működését garantáló TSM (Trusted Service Manager) rendszerének kialakítását és ezzel egy időben hozta létre Mobil Fejlesztési Üzletágát.


Az NFC tesztelése során a Telenor részt vesz a Mobiltárca Szövetség fogyasztói tesztprogramjában is, melynek célja a projektben részt vevő felhasználók számára a mobiltelefonokba épített, NFC alapú virtuális bankkártyák, hűségkártyák, és egyéb szolgáltatások elérhetővé tétele. A Szövetség pilot programjában pénzintézeti és különböző kereskedelmi szolgáltató partnerekkel együtt a gyakorlatban próbálják ki az új mobilfizetési és egyéb megoldásokat.

A Telenorhoz kötődik az a hír is, hogy az operátor augusztusban új roaming szolgáltatást indított, amellyel kedvezményes percdíjakkal, hívásszakasz-díj mellett lehet telefonálni az 1-es díjzónába tartozó országokban. A szolgáltató bevezetett egy 3 és egy 10 napos roaming csomagot is: ezek az 1-es díjzónán túl Horvátország egyes hálózatain is érvényesek.


A havidíjmentes TravelSure roaming szolgáltatás megrendelése esetén az ügyfelek 50 forintos percdíj és 10 percenkénti hívásszakasz-díj mellett kezdeményezhetnek hívást az 1-es díjzónából vagy telefonálhatnak az adott ország hálózatán. A hívásfogadásra ráadásul a 10 percenkénti hívásszakasz-díj megfizetése mellett további díjfizetés nélkül van lehetőség.

A Telenor a rövidebb és a hosszabb ideig külföldön tartózkodókat is segíti a költségek kordában tartásában, hiszen a TravelSure csomagok kiszámítható roamingolást biztosítanak. Az 1-es díjzónában és Horvátországban a Tele2, illetve a VipNet hálózatán elérhető csomagok segítségével előre megvásárolhatók a lebeszélhető percek. A 890 forintért kapható TravelSure 3-mal az aktiválást követő három napon át tíz percet lehet telefonálni, a TravelSure 10 csomag pedig 30 lebeszélhető percet kínál 2490 forintért.

A csomagok érvényességének lejárta vagy az azokban foglalt percek lebeszélése esetén a számlázás az EU által szabályozott hangalapú roaming díjszabás szerint vagy a már korábban kiválasztott TravelSure roaming szolgáltatás díjai alapján történik. Ekkor a Telenor SMS-értesítést is küld, így könnyebben követhetők az utazás ideje alatti mobilköltések. A TravelSure 3 és 10 csomagok kizárólag érvényességük lejárta után rendelhetők meg újra.

Az 1-es zóna országai:

Andorra, Ausztria, Belgium, Brit Virgin szigetek, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Francia Guyana, Guadeloupe, Franciaország, Gibraltár, Görögország, Guadeloupe, St. Martin, St. Barthelemy, Marie-Galante, The Saints and Desirade, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Martinique, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

Szponzorált hirdetések

A mobil megmondja, hogy mit hallgass és mit nézz

A MyPlayer abban segít, hogy milyen zenéket, filmeket és TV műsorokat érdemes megnéznünk.

A mobil megmondja, hogy mit hallgass és mit nézz
A mobil megmondja, hogy mit hallgass és mit nézz

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
mobil
roaming
NFC
Telenor
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "NFC-t tesztel és új roaming csomagot vezet be a Telenor" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál