Kínába menekül a HTC?

Váraljai Krisztián - 2012. augusztus 13. | 17:30 mobil

Nyugaton nem jött be nekik annyira az üzlet, ezért most Kínára fókuszálnak.

Szponzorált hirdetések

A HTC egy tajvani cég, mégis, alig vannak jelen Kínában. Jelenleg az ottani okostelefon-piacon a kilencedik helyen szerepelnek, ami egyáltalán nem mondható jónak. A fejesek mégis ebben látják a jövőt.

2015-re ugyanis azt a célt tűzték ki, hogy folyamatos és agresszív terjeszkedés mellett a második helyre feljönnek. Ez a kb. 3 éves terv a jelenlegi piaci szerepeket látva közel lehetetlen missziónak tűnik, de a HTC vezetői bizakodva nyilatkoztak.


A fő cél, hogy egy olyan prémium márkát alkossanak - illetve vezessenek be az emberek tudatába Kínban is - mely olyan árakkal tud versenyképes lenni, amiket az Apple, vagy a Samsung Galaxy széria képvisel. Ehhez viszont nagyon sokat kell dolgoznia a HTC-nek, mivel jelenleg a Samsung a piac 25 százalékát birtokolja, de a hazai Huawei, és ZTE is nagyon komoly szeletekkel rendelkeznek a tortából.


Az igazán nagy ellenfél mégis az iPhone lehet, amennyiben sikerül elkészíteni a TD-LTE kompatibilis változatot, mely az ország messze legnagyobb szolgáltatójánál, a China Mobile-nál működhet, és ezzel akár több tízmillió felhasználóhoz is eljuthat.

Szponzorált hirdetések

Csúcsok csatája: Samsung Galaxy S4 kontra HTC One - 1. rész

Hálás, de lehetetlennek tűnő feladatra vállalkoztunk, felváltva használtuk a jelenlegi két legjobb androidos okostelefont, hátha kiderül, melyik is az Igazi, a Nagy Ő.

Csúcsok csatája: Samsung Galaxy S4 kontra HTC One - 1. rész
Csúcsok csatája: Samsung Galaxy S4 kontra HTC One - 1. rész

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
HTC
mobil
Kína
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kínába menekül a HTC?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál