Már 16 százalékon áll az Ice Cream Sandwich

Váraljai Krisztián - 2012. augusztus 2. | 15:40 Android mobil

Egy hónappal ezelőtt még csak a telefonok 10,6 százalékán futott az ICS.

Szponzorált hirdetések

Bár rohamosan növekszik az Android 4.0.X-et futtató mobilok száma, a 16 százalék még mindig nem mondható túl soknak, holott ez 50 százalékos növekedés, az előző hónaphoz képest. A probléma az, hogy a Google még múlt év őszén adta ki a friss rendszer kódját, ami így a kb. 10 hónapos időtartam alatt csak 16 százalékig jutott.


A másik komoly probléma, hogy azóta megjelent a frissebb Android is, a 4.1 - melyre Jelly Bean-ként is hivatkozhatunk - ami ebben a hónapban már meg is látszik a kördiagramon. A számos új funkciót és ráncfelvarrást elhozó frissítés eddig az android felhasználók 0,8 százalékához jutott el, mely a Galaxy Nexus, és az egyedi ROM-okat használók „tömegét" jelenti.


Az első még mindig a Gingerbread (2.3.x), mely az android piac több mint 60 százalékát uralja. Ez a rengeteg olcsó telefonnak köszönhető leginkább, mely a kínai piacon és piacról ömlik. Itt a hardveres specifikációknak köszönhetően nincs lehetőség a gyorsabb, de némileg hardverigényesebb ICS futtatására - és ha lehetne sem nagyon foglalkozna egyik gyártó sem ezzel.

Szponzorált hirdetések

Melyik Androidot használjuk a legtöbben?

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül milyen erőviszonyok uralkodnak a különböző zöld robot verziók tekintetében!

Melyik Androidot használjuk a legtöbben?
Melyik Androidot használjuk a legtöbben?

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Már 16 százalékon áll az Ice Cream Sandwich" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál