Közel 40 iPad és iPhone prototípus került elő

Horváth Balázs - 2012. augusztus 1. | 09:30 Apple mobil tablet

A Samsung elleni perben bemutatott bizonyítékok szerint rengeteg verziója volt a termékeknek.

Szponzorált hirdetések

Miközben vásárlók milliói jutnak hozzá hőn áhított iPhone-jukhoz, vagy egy-egy Samsung Galaxy S III-hoz, addig a két vállalat kőkemény csatát vív a bíróság előtt. A némileg leegyszerűsített alapkiindulás az, hogy az Apple szerint a Samsung lemásolta a szabadalmi oltalom alatt álló készülékeit, így a hasonló jegyeket viselő készülékeinek eladásával kárt okozott az Apple-nek.


A per jelenlegi szakaszában a jogászok, illetve dizájnerek azt igyekeznek bizonyítani, hogy az iPhone által a piacra hozott és hatalmas sikereket elérő forma, vagyis a nagy érintőképernyőt kevés kezelőszervvel, az Apple eredeti ötlete és találmánya volt. Ennek igazolására az átlagfelhasználó számára is fontos dokumentumok kerülnek elő, amelyek szerencsére ki is kerültek a bíróság falain kívülre.
(Fotók: theverge.com)


Tudvalevő, hogy Steve Jobs megszállottan kereste a tökéletes formát, legyen szó bármelyik termékről, így nem szabad csodálkozni rajta, hogy közel 40 iPhone és iPad prototípusról készült fotót tárt a bíróság elé Christopher Stringer, az Apple formatervezője. A változatos formák, az ilyen-olyan lekerekített sarkok, az itt-ott esetlen kialakítások ellenére egyértelműen látszik, hogy már az elejétől tudatos tervezés folyt, ami persze rengeteg zsákutcát is hozott magával. A Samsung természetesen bemutatta a saját bizonyítékait is, így az ő érveivel és az Apple további reakcióival a mai nap folyamán egy nagyobb írásban fogunk foglalkozni.


Szponzorált hirdetések

Ön se tudja abbahagyni a munkát?

Szüleink még szigorúan reggel nyolcra jártak dolgozni, és 5 környékén kezdhettek "élni", ügyeket intézni, vásárolni, gyereket nevelni, vagy netán pihenni. Ma már egyáltalán nem...

Ön se tudja abbahagyni a munkát?
Ön se tudja abbahagyni a munkát?

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Apple
Samsung
per
mobil
tablet
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Közel 40 iPad és iPhone prototípus került elő" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál