Próbáld ki a Windows Phone 8-at most

Horváth Balázs - 2012. július 20. | 18:30 mobil

Az új alkalmazás azt szimulálja, hogy miként fog kinézni a WP8 kezdőképernyője.

Szponzorált hirdetések

A Windows Phone 8 operációs rendszer egyik leglátványosabb funkciója a megújult nyitóképernyő lesz. Önmagában ez talán nem is nevezhető funkciónak, de a kezelhetőséget, a képernyő még jobb kihasználását még jobban elősegíti. A csempék mérete több fokozatban állítható lesz, és a legjobb, hogy ezt a jelenlegi WP7.5-ös mobillal rendelkezők is megkapják majd.


Akár most is kipróbálható az új élmény, amit a Marketplace-en megjelent W Phone 8 alkalmazás tesz lehetővé. Az ingyenes app nem tesz mást, mint hogy elindításakor megmutatja és kipróbálhatóvá teszi az új desktop funkcióit. Ekkor tulajdonképpen egy réteget húz a kezelőfelület fölé, ami ugyanúgy görgethető, nyomkodható, mintha egy valódi nyitóképernyőt látnánk. A csempék hosszú érintés után átméretezhetők, így meg lehet tapasztalni, hogy nagyjából milyen élményt ad majd a WP8.


A csempéken megjelenő alkalmazások többsége nem az apphoz, hanem azok letöltési helyéhez vezet, vagyis widgetként működik. De ha a hívás gombot érintjük meg, akkor a névjegyzékbe kerülünk, ha pedig az üzeneteket jelző ikont, akkor máris írhatunk egy új SMS-t. Az pedig megbocsátható bűnt, hogy az alkalmazást készítő cég a saját programjaihoz is ad néhány csempét. A beállításokban a csempék színét állíthatjuk be, és egyébként is teljesen szabadon átrendezhető a terep ízlésünk szerint. A Windows Phone 8-as szimuláló alkalmazás innen tölthető le, a valódira pedig a mai hírek szerint egészen novemberig várni kell.

Szponzorált hirdetések

Korlátlan tévézés már Windows Phone-on is

Az ITT/OTT TV alkalmazása mostantól újabb platformra is elérhető, már a mobil Windows-t használók is tévézhetnek a telefonjukon.

Korlátlan tévézés már Windows Phone-on is
Korlátlan tévézés már Windows Phone-on is

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Próbáld ki a Windows Phone 8-at most" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál