Érintőképernyős mobil idős felhasználóknak

Horváth Balázs - 2012. július 20. | 17:30 Android mobil

A Fujitsu Android alapú készüléke egyedi kezelőfelülettel és alkalmazásokkal rendelkezik.

Szponzorált hirdetések

A senior korosztálynak (vagy éppen a rövidlátó, látási nehézségekkel küzdő felhasználóknak) szánt mobilok fogalmával elsőre kissé nehezen fér meg az érintés alapú vezérlés, ennek ellenére a Fujitsu úgy gondolja, hogy van helye egy ilyen darabnak a piacon. Ezekre a modellekre eddig a minél nagyobb, jól felismerhető fizikai gombok, a rendkívüli hangerejű külső hangszóró, illetve az egyértelmű jelzésekkel ellátott kapcsolók voltak jellemzők.


A Fujitsu RakuRaku terméksorozatába tartozó telefon ugyanazt nyújtja, mint a nem érintőképernyős elődmodellek, mivel hasonló felosztású a virtuális billentyűzet, és a gyorshívó gombok elrendezése sem változott. Az Android is teljesen máshogyan fest, mint egy átlagos mobil esetében: nagyméretű gombok, felülete segítenek az eligazodásban.A véletlenszerű érintéssel aktivált funkciók problémáját azzal próbálták meg elkerülni, hogy az egyes ikonok első érintésre még nem nyomódnak meg, aktiválni őket csak akkor lehet, ha „valóban" megnyomjuk őket. Nem teljesen egyértelmű, hogy technológiailag ezt hogyan oldották meg, de vélhetően úgy, mint a BlackBerry Storm modelleknél, ahol az egész kijelző benyomható volt, így segítve elő a precíz adatbevitelt.

A RakuRaku egyelőre csak Japánban kerül piacra augusztustól, de a gyártó elmondása szerint nemzetközi bevezetést is terveznek. A gyártó készülékei hazánkban nincsenek jelen, így sajnos elég kicsi az esélye, hogy itt forgalmazzák a készüléket.

Szponzorált hirdetések

Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya

A HTC és a Samsung után az LG-t választotta partneréül a Google abban, hogy elkészítsék az Android referencia-telefon negyedik generációját. Szinte minden szinten parádésan sikerült az...

Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya
Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Android
mobil
Fujitsu
időseknek
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Érintőképernyős mobil idős felhasználóknak" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál