10 százalék fölé kúszott az Android 4.0

Horváth Balázs - 2012. július 3. | 11:37 Android mobil Google

A Google közzétette legfrissebb adatait az operációs rendszer elterjedtségével kapcsolatban.

Szponzorált hirdetések

Fontos mérőszámnak számít az Android verziók százalékos megosztása a piacon, még akkor is, ha a felhasználók nagy része tökéletesen elboldogul azzal a verzióval, ami éppen rendelkezésére áll. A fejlesztők számára azonban nem mindegy, hogy éppen melyik verzió hogyan áll, illetve piaci adatokra is lehet következtetni a számok böngészgetése során.


A frissen közzétett grafikonok legérdekesebb része egyértelműen az, hogy a 4.0 (Ice Cream Sandwich), illetve annak különböző kiadásai már túllépték a 10 százalékot és 10,9-nál áll jelenleg. Ez a nemrégiben közzétett 7,1 %-hoz képest meglepően nagy ugrás, az oka pedig az, hogy több készülék is piacra került, ami már ezzel az operációs rendszerrel rendelkezik. Ilyen a HTC One sorozata, de erősen megdobta a számokat a Samsung Galaxy S III is, ami szintén megkezdte világhódító útját.


Ha kicsit vizsgáljuk még az adatokat, akkor kiderül, hogy a Gingerbread még masszív arányban (64%) tartja magát, sőt, a Froyo részesedése is számottevő a maga 17,3 százalékával. És már csak azért is jó nézegetni ezeket a számokat, mert kiderül, hogy a 2.1 (Eclair) is tartja magát 4,7 százalékkal, pedig már nem éppen mai a rendszer ezen verziója. A Google pedig robog tovább az Android fejlesztésével, hiszen múlt héten mutatták be a 4.1-es verziót (Jelly Bean), ami a Nexus készülékeken még a nyáron elérhető lesz, viszont mindenki másnak valószínűleg az év végéig várni kell a frissítésekre.

Ti éppen milyen verziójú Androidot használtok, ha Androidot használtok?

Szponzorált hirdetések

Android L: az akkumulátor megmentője

A Google legújabb mobil operációs rendszere az első tesztek szerint tényleg kíméletesen bánik az akksival.

Android L: az akkumulátor megmentője
Android L: az akkumulátor megmentője

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "10 százalék fölé kúszott az Android 4.0" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál