hirdetés

Android 4.1-re már nem lesz Flash Player

Váraljai Krisztián - 2012. június 29. | 11:30 Android mobil

Hamarosan vége a Flash mobilos korszakának, ahogy azt az Adobe már korábban is bejelentette.

Szponzorált hirdetések

Az Androidosok körében régebben az volt egyik fő érv a robotos rendszer mellett, hogy az képes megjeleníteni a Flash tartalmakat, szemben a többi megoldással. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy bár tényleg megjelenítette, és az esetek nagy részében hasznos is volt, mégsem működött a Flash durva erőforrásigénye miatt rendesen.


Az Adobe még az Ice Cream Sandwich debütálása környékén bejelentette, hogy a következő komolyabb verzióhoz már nem érkezik frissítés, vagyis totálisan beszüntetik a Flash androidos támogatását.

A legfontosabb viszont, hogy augusztus 15-től az eddig támogatott készülékekre és rendszerekre sem lehet telepíteni a Flash plugint a Google Play Store-on keresztül. Az APK (telepítő fájl) elérhető lesz természetesen rengeteg helyen, de az Adobe minden technikai segédletet beszüntet, és felelősséget sem vállal, ha az alkalmazás nem működik, vagy kárt tesz a készülékben.


A cég szerint (kimondva és kimondatlanul) is a HTML5 a jövő, és mostantól még az eddiginél is komolyabb hangsúlyt fektetnek a saját HTML5-ös megoldásaikra - beleértve a mobilos piacot is.

Szponzorált hirdetések

Kütyü-tippek nyaraláshoz - 1. rész: a telefon és barátai

A kaotikus időjárás után végre a nyár is rájön arra, hogy mi a dolga, és a szezon érkezésével sokan indulnak rövidebb-hosszabb vakációra. Most már azonban a naptej és a fürdőruha...

Kütyü-tippek nyaraláshoz - 1. rész: a telefon és barátai
Kütyü-tippek nyaraláshoz - 1. rész: a telefon és barátai

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "Android 4.1-re már nem lesz Flash Player" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról