Android 4.1-re már nem lesz Flash Player

Váraljai Krisztián - 2012. június 29. | 11:30 Android mobil

Hamarosan vége a Flash mobilos korszakának, ahogy azt az Adobe már korábban is bejelentette.

Szponzorált hirdetések

Az Androidosok körében régebben az volt egyik fő érv a robotos rendszer mellett, hogy az képes megjeleníteni a Flash tartalmakat, szemben a többi megoldással. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy bár tényleg megjelenítette, és az esetek nagy részében hasznos is volt, mégsem működött a Flash durva erőforrásigénye miatt rendesen.


Az Adobe még az Ice Cream Sandwich debütálása környékén bejelentette, hogy a következő komolyabb verzióhoz már nem érkezik frissítés, vagyis totálisan beszüntetik a Flash androidos támogatását.

A legfontosabb viszont, hogy augusztus 15-től az eddig támogatott készülékekre és rendszerekre sem lehet telepíteni a Flash plugint a Google Play Store-on keresztül. Az APK (telepítő fájl) elérhető lesz természetesen rengeteg helyen, de az Adobe minden technikai segédletet beszüntet, és felelősséget sem vállal, ha az alkalmazás nem működik, vagy kárt tesz a készülékben.


A cég szerint (kimondva és kimondatlanul) is a HTML5 a jövő, és mostantól még az eddiginél is komolyabb hangsúlyt fektetnek a saját HTML5-ös megoldásaikra - beleértve a mobilos piacot is.

Szponzorált hirdetések

Jön az Intel Yolo nevű okostelefon

Androidot futtat az Intel Atom processzoros, kizárólag Kenyába megjelenő Yolo.

Jön az Intel Yolo nevű okostelefon
Jön az Intel Yolo nevű okostelefon

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Android 4.1-re már nem lesz Flash Player" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál