Piacon a Nokia PureView 808

László Ferenc - 2012. június 9. | 09:00 mobil

A 41 megapixeles kamerás mobil szörnyeteg szépen lassan megérkezik a boltok polcaira.

Szponzorált hirdetések

A Nokia február végén mutatta be minden idők legnagyobb felbontású kamerás mobilját, a 41 megapixeles képérzékelőt virító 808 PureView-t, melyről akkoriban még azt ígérték a cég munkatársai, hogy májustól lesz kapható. Májusban azonban végül is nem érkezett meg a boltokba a készülék, most viszont igen: a készülék több ázsiai országban is felbukkant, ezenkívül pedig állítólag már Finnországban is kapható. Árazás tekintetében igen nagy a szórás, hiszen vannak olyan kereskedők, melyeknél átszámítva mintegy 130 ezer forint a telefon, de vannak olyan boltok is, ahol 200 ezer forintot kóstál egy ilyen készülék.


A 123,9x60,2x13,9 milliméter méretű, illetve 169 gramm tömegű Nokia 808 PureView AMOLED technológiájú kapacitív érintőkijelzője 4 colos képátlón 360x640 pixelt vonultat fel, az operációs rendszer szerepét pedig a jó öreg Symbian, illetve egész konkrétan a Nokia Belle Feature Pack 1 tölti be.

Az egymagos processzor 1,3 GHz-es órajelen üzemel, mellette pedig 512 MB RAM és 16 GB flashmemória is helyet kapott. A háromféle színváltozatban készülő 808 PureView a gyártó korábbi közlése szerint csak az első modell a Nokia vadonatúj PureView termékcsaládjában, vagyis a közeljövőben több újabb PureView mobil is érkezhet majd a finnektől, akár Windows Phone operációs rendszerrel is.Szponzorált hirdetések

Érkezőben az újabb PureView mobilok

Minden jel arra mutat, hogy a 808 PureView készülék csak az első fejezet a Nokia PureView történetében.

Érkezőben az újabb PureView mobilok
Érkezőben az újabb PureView mobilok

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Nokia
mobil
Symbian
PureView
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Piacon a Nokia PureView 808" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál