Arany és bőr: luxusmobilok a Lamborghinitől

Horváth Balázs - 2012. június 8. | 18:56 mobil tablet

A mobilok között egy androidos készülék is akad, amivel az orosz piacot célozzák meg.

Szponzorált hirdetések

Valahogy annyira nem csodálkozunk azon, hogy pont az orosz piacon kötnek ki ezek a Lamborghini készülékek, ahol az átlagnál nagyobb érdeklődés mutatkozik az értelmetlenül drága, de csillogó felülettel rendelkező luxustermékek iránt. A következő négy termék is ebbe a kategóriába tartozik, nézzük, mit adnak azért a rakás rubelért.


Az első készülék TL688 Spyder névre hallgat, 2 colos, QVGA felbontású kijelzővel rendelkezik, 3 megapixeles kamerája van (sőt, még az előlapra is jutott egy objektív), 4 GB tárhely várja az adatokat, és a GPRS/EDGE hálózatokat támogatja, tehát gyors adatátvitelről itt nem lehet beszélni. A luxust persze nem a tudás, hanem az anyagok és a különleges forma hozza: az arany felületű borítás, valamint a bőrbetétekkel ellátott hátlap talán igazolhatja a 60-70 ezer rubeles árat, ami félmillió forint körüli összeget jelent.

TL688 Spyder

TL688 Spyder


A második telefon (TL820 Spyder 2) még mindig az úgynevezett „feature phone", vagyis butatelefon kategóriába tartozik, még ha ilyen árak mellett ez elég viccesen is hangzik. A kijelző itt már 2,4 colosra hízott, a felbontás VGA, a kamera 5 megapixeles, az előlapi kamera pedig VGA felbontású képeket készít. Itt csak 1 GB a háttértár, de ez már bővíthető (microSD) akár 16 gigabájtig, az akku 1200 mAh-s, a forma pedig hasonló az előzőhöz. Az ár már itt elindul az egymillió felé, mivel ez a készülék 80 ezer rubelbe (közel 600 ezer forint) kerül.
TL820 Spyder 2

TL820 Spyder 2


A harmadik, TL700 jelű készülék már egy büszke okostelefon Androiddal (2.3) felvértezve. A borításon már olyan finomságok is megjelennek, mint a krokodilbőr, valamint a zafír üvegből készült kijelző. A telefonban egy nem részletezett Qualcomm processzor dolgozik, a panel 3,7 colos, aminek a felbontása 800 × 480 képpont. Az összes vezeték nélküli modul megtalálható benne (WiFi, Bluetooth, GPS) kivéve az NFC-t. A hátoldali kamera 5 megapixeles, autofókuszos, 4 GB tárhelyet van, az akku pedig 1400 mAh kapacitású. Az ár itt 90 ezer rubel, ami forintra átszámítva kb. 650 ezer forintot jelent.
TL700

TL700


A frissen bejelentett terméksorozat utolsó darabja egy androidos táblagép, az L2800. (Csak mi érezzük úgy, hogy kitalálhattak volna egy kicsit luxus közelibb neveket a készülékeknek?) A tabletnél már annyit megtudunk pluszban, hogy egy 1,2 GHz-es Qualcomm CPU található meg benne, 512 MB RAM, és 4 GB belső memória segít a működésben, az utóbbi külső memóriaegységgel nem bővíthető. Az előlapi kamera 2, a hátsó 5 megapixeles, az energiát pedig egy 7500 mAh-s akku biztosítja. A kijelző egy 9,7 colos, LED megvilágítású panel, aminek a felbontása 1024 × 768, vagyis ez az adat megegyezik a második kiadású iPadével. A gép 2.3-as Androiddal érkezik, de a tervek szerint frissíthető lesz 4.0-ra a későbbiekben. Ha valakinek erre a gépre támadt volna ingerenciája, akkor75 ezer rubeltől, vagyis nagyjából 550 ezer forinttól kell megszabadulnia.
TL700

TL700


Az nem derült ki egyelőre, hogy ki gyártja a készülékeket, és a márka eme önálló megjelenése is furcsa, hiszen a Lamborghini eddig az Acerrel volt meglehetősen szoros kapcsolatban. További fotók az orosz kollégák oldalán nézhetők meg. Ki melyiket választaná? Indoklást is kérünk!

Szponzorált hirdetések

Tech-elsők, avagy miből lett a cserebogár?

Manapság már nem lehet új dolgokat kitalálni, ráadásul egy bénán összetákolt ötletből sosem lesz igazán nagy durranás? Ha valaki így gondolkozik, mutatunk néhány olyan...

Tech-elsők, avagy miből lett a cserebogár?
Tech-elsők, avagy miből lett a cserebogár?

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Arany és bőr: luxusmobilok a Lamborghinitől" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál