hirdetés

Arany és bőr: luxusmobilok a Lamborghinitől

Horváth Balázs - 2012. június 8. | 18:56 mobil tablet

A mobilok között egy androidos készülék is akad, amivel az orosz piacot célozzák meg.

Szponzorált hirdetések

Valahogy annyira nem csodálkozunk azon, hogy pont az orosz piacon kötnek ki ezek a Lamborghini készülékek, ahol az átlagnál nagyobb érdeklődés mutatkozik az értelmetlenül drága, de csillogó felülettel rendelkező luxustermékek iránt. A következő négy termék is ebbe a kategóriába tartozik, nézzük, mit adnak azért a rakás rubelért.


Az első készülék TL688 Spyder névre hallgat, 2 colos, QVGA felbontású kijelzővel rendelkezik, 3 megapixeles kamerája van (sőt, még az előlapra is jutott egy objektív), 4 GB tárhely várja az adatokat, és a GPRS/EDGE hálózatokat támogatja, tehát gyors adatátvitelről itt nem lehet beszélni. A luxust persze nem a tudás, hanem az anyagok és a különleges forma hozza: az arany felületű borítás, valamint a bőrbetétekkel ellátott hátlap talán igazolhatja a 60-70 ezer rubeles árat, ami félmillió forint körüli összeget jelent.

TL688 Spyder

TL688 Spyder


A második telefon (TL820 Spyder 2) még mindig az úgynevezett „feature phone", vagyis butatelefon kategóriába tartozik, még ha ilyen árak mellett ez elég viccesen is hangzik. A kijelző itt már 2,4 colosra hízott, a felbontás VGA, a kamera 5 megapixeles, az előlapi kamera pedig VGA felbontású képeket készít. Itt csak 1 GB a háttértár, de ez már bővíthető (microSD) akár 16 gigabájtig, az akku 1200 mAh-s, a forma pedig hasonló az előzőhöz. Az ár már itt elindul az egymillió felé, mivel ez a készülék 80 ezer rubelbe (közel 600 ezer forint) kerül.
TL820 Spyder 2

TL820 Spyder 2


A harmadik, TL700 jelű készülék már egy büszke okostelefon Androiddal (2.3) felvértezve. A borításon már olyan finomságok is megjelennek, mint a krokodilbőr, valamint a zafír üvegből készült kijelző. A telefonban egy nem részletezett Qualcomm processzor dolgozik, a panel 3,7 colos, aminek a felbontása 800 × 480 képpont. Az összes vezeték nélküli modul megtalálható benne (WiFi, Bluetooth, GPS) kivéve az NFC-t. A hátoldali kamera 5 megapixeles, autofókuszos, 4 GB tárhelyet van, az akku pedig 1400 mAh kapacitású. Az ár itt 90 ezer rubel, ami forintra átszámítva kb. 650 ezer forintot jelent.
TL700

TL700


A frissen bejelentett terméksorozat utolsó darabja egy androidos táblagép, az L2800. (Csak mi érezzük úgy, hogy kitalálhattak volna egy kicsit luxus közelibb neveket a készülékeknek?) A tabletnél már annyit megtudunk pluszban, hogy egy 1,2 GHz-es Qualcomm CPU található meg benne, 512 MB RAM, és 4 GB belső memória segít a működésben, az utóbbi külső memóriaegységgel nem bővíthető. Az előlapi kamera 2, a hátsó 5 megapixeles, az energiát pedig egy 7500 mAh-s akku biztosítja. A kijelző egy 9,7 colos, LED megvilágítású panel, aminek a felbontása 1024 × 768, vagyis ez az adat megegyezik a második kiadású iPadével. A gép 2.3-as Androiddal érkezik, de a tervek szerint frissíthető lesz 4.0-ra a későbbiekben. Ha valakinek erre a gépre támadt volna ingerenciája, akkor75 ezer rubeltől, vagyis nagyjából 550 ezer forinttól kell megszabadulnia.
TL700

TL700


Az nem derült ki egyelőre, hogy ki gyártja a készülékeket, és a márka eme önálló megjelenése is furcsa, hiszen a Lamborghini eddig az Acerrel volt meglehetősen szoros kapcsolatban. További fotók az orosz kollégák oldalán nézhetők meg. Ki melyiket választaná? Indoklást is kérünk!

Szponzorált hirdetések

30 másodperc alatt teljesen feltölthető új akksi

Feltűntek a színen azok az első akkumulátorok, melyek akár kevesebb mint egy perc alatt kompletten feltölthetők.

30 másodperc alatt teljesen feltölthető új akksi
30 másodperc alatt teljesen feltölthető új akksi

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "Arany és bőr: luxusmobilok a Lamborghinitől" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról