Vidéken is 4G-re gyorsít a T-Mobile

Horváth Balázs - 2012. május 25. | 11:35 mobil

21 vidéki városban indul június végétől a nagy sebességű mobilnet, a metróban ősztől lesz 3G.

Szponzorált hirdetések

A főváros mellett az agglomerációban és vidéki nagyvárosokban is építi 4G/LTE hálózatát a Telekom. A szolgáltatás június végére elérhető lesz többek között Göd, Fót, Szentendre, Nagykovácsi, Tököl, Diósd, Csömör, Taksony, Piliscsaba, Üllő, Gyömrő, Sződliget, Mogyoród és Budaörs területének nagy részén. A vidéki városok közül pedig Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Győr, Siófok, Keszthely és Hévíz nagy részén lesz hozzáférhető a 4G/LTE szolgáltatás június végére.


Egy éve indította el mobilhálózatának nagyszabású modernizációját a Magyar Telekom. A fejlesztés eredményeként a 4G/LTE hálózat kültéri használatra Budapest lakosságának 90%-a, beltéri használatra pedig Budapest lakosságának 73%-a számára elérhető jelenleg. A tervek szerint az év végére megvalósul Budapest teljes 4G/LTE lefedettsége kültéren, beltéren pedig eléri majd a 80%-ot (lakosságra vetítve).

A 4G/LTE lefedettség kiterjesztése mellett a 3G hálózat fejlesztése is zajlik. A 3G/HSPA hálózat jelenleg 474 településen a lakosság 75%-a számára hozzáférhető. A 21Mbps névleges maximális sebességű HSPA+ állomások száma 700-ra nőtt. A vállalat tervei között szerepel a budapesti metróhálózat 3G/HSPA+ lefedése is, ez várhatóan októberben készül el a másik két szolgáltatóval közös rendszeren.

Szponzorált hirdetések

Elképesztő száguldás: 10x gyorsabb mobilnet

Ha azt hittük, hogy a mobil hálózatokat egyszerűen már nem lehet hova gyorsítani, bizony nagyot tévedtünk - íme a bizonyíték!

Elképesztő száguldás: 10x gyorsabb mobilnet
Elképesztő száguldás: 10x gyorsabb mobilnet

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
mobil
T-Mobile
4G
LTE
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Vidéken is 4G-re gyorsít a T-Mobile" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál