Kezünkben a Samsung Galaxy S III!

Váraljai Krisztián - 2012. május 3. | 23:59 Android mobil

Élőben néztük meg a új androidos királyt.

Szponzorált hirdetések

4,8" SAMOLED HD kijelző, LTE, szem- és hangvezérlés, és ez még semmi. A dél-koreai gyártó ma este mutatta be a Samsung Galaxy S III-at, mely az utolsó szivárogtatásoknak megfelelően néz ki, vagyis megmaradtak a fizikai gombok, és a Nexuson látott alsó rész. A dizájn teljes mértékben eltér az eddigi Galaxy S telefonoktól, hisz egy picit az említett Galaxy Nexus utódjának is felfogható az eszköz.


A pénteki részletes beszámolónk előtt csak címszavakban emlékezzünk meg a legújabb Samsung okostelefonról, mely minden eddiginél interaktívabbnak tűnik. A szenzáció nem is a hardver, hisz az már számtalanszor kiszivárgott - sokkal inkább a mögé rakott technológia, mint a hangvezérlés, vagy a szemkövetés, mely által ki- és bekapcsol a kijelző. Ha például hosszasan olvasunk, nem kell bizonyos időközönként megérinteni a kijelzőt, hisz a telefon néz minket - látja, mit csinálunk.


Az S Voice a bemutató alapján nem más, mint egy androidos Siri, ám az éles próbát követően kiderül, hogy mennyivel jobb annál - ha jobb. A hangsúly elméletileg a jobb hangfelismerésen van, de sajnos ezt sem tudjuk egyelőre megerősíteni. 8 nyelven tud a rendszer, melyek között a magyar természetesen nincs ott.
Ezen kívül van egy Motion sensor nevű megoldás is a telefonban, mely a giroszkóp és az aktuális alkalmazás alapján találja ki, mit akarunk csinálni. Ha például SMS-t írunk valakinek, és közben a fülünkhöz tesszük a telefont, akkor automatikusan felhívja az alanyt.

Nagyon fontos a közösség is - a telefon a galériában látható képeket szkenneli, és automatikusan betageli barátainkat a Facebook, és egyéb accountjuk alapján. Ide tartozik a megosztás is. Komoly fejlesztéseket követtek el az Android Beam technológiát illetően - az NFC melett a WiFi Direct is segít a kapcsolat létrehozásban, így az még  gyorsabb lett.

Átalakult a fotózás is: nincs shutter lag, a telefon magától kiválogatja a legjobb képeket egy sorozatból, az előlapi kamerával lehet „Face Zoommolni", vagyis egyből az arcra nagyítani. A legérdekesebb újdonság a vezeték nélküli töltés, melyről korábban már hallhattunk pletykákat (a kiegészítő külön lesz árusítva!). Egy külön eszközre helyezve a telefon kábelek nélkül képes teljes értékű töltésre.

Maga a készülék 8,6 mm vastag, súlya pedig 133 gramm, ami nagyon alacsonynak mondható. Az akkumulátor 2100 mAh-es, ami nagyon durva előrelépés a Galaxy S II 1650-es megoldásához képest. A ház egy úgynevezett Hyperglaze dologgal van befedve, ami egyelőre azon kívül, hogy jól néz ki (és összeszedi az ujjlenyomatokat), nem tudjuk, hogy mire jó.

A multitasking egészen új szintre lép - A HD videót összehúzhatjuk kisebbre, és közben böngészhetünk, e-mailezhetünk, vagy bármi egyebet csinálhatunk - az akadás mentesen pörög tovább a kijelző azon részén, ahol akarjuk. A felület nagyon durván megváltozott, és új nevet is kapott: Nature UX TouchWiz. Ahogy az egész készüléket, úgy a felületet is a természet inspirálta.

16, 32, illetve 64 gigabájtos változatban lesz kapható a fehér, és a kék változat is, de akinek ez kevés, az a microSD slotnak köszönhetően akár még plusz 64 gigával megtoldhatja a kapacitását.
A telefon megjelenése Európában május 29-én várható.

A Samsung Galaxy S III lesz az idei londoni olimpia hivatalos okostelefonja.
A készüléket mi is kipróbálhattuk, és jól le is fotóztuk, aminek eredményét az alant látható kavalkádban lehet megtekinteni. A pénteki napon részletesebb beszámolóval is készülünk.

Szponzorált hirdetések

Samsung Galaxy S sorozat: 100 millió eladott telefon

Ebből csak a Galaxy S III 30 milliót tesz ki, amit kb. 8 hónap alatt sikerült összehozni.

Samsung Galaxy S sorozat: 100 millió eladott telefon
Samsung Galaxy S sorozat: 100 millió eladott telefon

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kezünkben a Samsung Galaxy S III!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál