Piacon a Panasonic Eluga okos strapamobil

László Ferenc - 2012. április 16. | 12:00 Android

Megkezdődött az IP57-es minősítésű smartphone kereskedelmi forgalmazása.

Szponzorált hirdetések

A Panasonic által februárban bejelentett Eluga okostelefon ezekben a napokban tűnik fel a boltok polcain. Az újdonság első körben Németországban és az Egyesült Királyságban kapható, átszámítva mintegy 120 ezer forintos áron. A telefon Android 2.3-as (Gingerbread) szoftverrel debütál és valamikor a nyáron érkezik majd az Andoid 4.0 (Ice Cream Sandwich) frissítés. A készülék hazai forgalmazása várhatóan csak ősszel kezdődik majd meg.


Az Eluga egyediségét az adja, hogy a relatíve komoly okostelefonos hardvert ezúttal IP57-es minősítéssel kombinálta a gyártó, vagyis adott a víz-, por- és ütésálló kivitel. A 123 milliméter hosszú és 62 milliméter széles újdonság mindössze 7,8 milliméter vastag, a mérlegen pedig alig 103 grammot nyom, vagyis abszolút nem rí le róla, hogy "strapamobil".

A microSIM-mel etethető Eluga lelke nem más, mint egy 1 GHz-es órajelen ketyegő, duplamagos processzoros TI OMAP 4430-as chipset, ami mellé 1 GB RAM és 8 GB felhasználói memória került. Ez ugyan ma már nem számít abszolút felsőkategóriás hardvernek, de az eddigi strapa smartphone-okénál mindenképpen ütősebb. A szuper-vékony kivitel oltárán egyébként sajnos feláldozták a nagykapacitású akkumulátort, ugyanis a készülék akksija mindössze 1150 mAh kapacitású.


Az előlapot egy 4,3 colos képátlóval rendelkező OLED panel uralja, mely qHD, vagyis 960x540 pixeles felbontással büszkélkedhet. A hátfalba egy 8 megapixeles felbontású és természetesen autofókuszos fényleső került (sajnos LED nélkül), wireless fronton pedig említést érdemel a 21,1 Mbit/s-os HSPA+, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a DLNA támogatás, a Bluetooth 2.1 kompatibilitás, illetve az integrált NFC chip.

Szponzorált hirdetések

Evolve Predator 2.0 teszt: üsd, vágd, merítsd!

A létező összes vevőcsalogató funkciót és tudást belepasszírozták az Evolve készülékébe – dobálós kedvű, kalandos életű felhasználóknak kiemelten ajánlott.

Evolve Predator 2.0 teszt: üsd, vágd, merítsd!
Evolve Predator 2.0 teszt: üsd, vágd, merítsd!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Piacon a Panasonic Eluga okos strapamobil" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál