Manipuláld álmaidat iPhone-al!

Horváth Balázs - 2012. április 12. | 16:04 mobil

A Dream:ON alkalmazás megkísérli az emberi álom befolyásolását.

Szponzorált hirdetések

Ok, láttunk már sok cifrát iphone-os alkalmazások terén, de ez szinte mindegyiken túltesz. Egy Richard Wiseman nevű pszichológus fejébe vette, hogy egy iPhone app segítségével kezd széleskörű kísérletbe, melynek célja annak kiderítése, manipulálható-e ezzel a módszerrel az emberek álma.


A Hertfordshire Egyetem professzora arra kéri az iPhone tulajdonosokat, hogy töltsék le az AppStore-ból a Dream:ON alkalmazást. Az instrukciók szerint alvás előtt tegyük töltőre a készüléket, indítsuk el az alkalmazást, állítsuk be, hogy mikor szeretnénk ébresztőt kapni, illetve választanunk kell egy hangmintát, ami a beállított ébresztő előtt 20 perccel fog halkan megszólalni. Ennek még nem az a célja, hogy felébredjünk, hanem az, hogy a különböző hangulatú hanghatások (séta az erdőben, napozás a parton, stb.) alakítsanak az álmainkon - lehetőleg kellemes irányba.


Ha megvagyunk a beállításokkal, meg kell nyomni a Start gombot, az iPhone-t kijelzővel lefelé kell elhelyezni az ágyunk mellett, ami (valószínűleg a mikrofon segítségével) figyeli, hogy mikor alszunk nyugodtan, ekkor megindul a hangeffekt lejátszása. Ébredés után azt kéri Wiseman a kísérletben résztvevőknek, hogy küldjék be tapasztalataikat, amit majd összegeznek, és egyszer csak kiértékelnek. Mi meglehetősen szkeptikusak vagyunk az egész dologgal kapcsolatban, ennek ellenére arra buzdítjuk drága olvasóinkat, hogy próbálják ki, mi is nekiugrunk a dolognak. Nagy baj nem lehet belőle, ugye?!
Szponzorált hirdetések

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

Egy most napvilágot látott jelentés alaposan rácáfol arra a hiedelemre, miszerint az iOS-es készülékek stabilitásával abszolút nincsenek problémák.

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone
Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Mindenki a pénzünkre pályázik

Hozzászólások a(z) "Manipuláld álmaidat iPhone-al!" című cikkhez