A jövő szemüvege a Google-től

Horváth Balázs - 2012. április 5. | 16:04 mobil kütyü Google

A keresőcég munkatársai egy olyan eszközt álmodtak meg, ami az összes mobilt leválthatja a jövőben.

Szponzorált hirdetések

A Google-hoz hasonló nagy vállalatoknál szokás, hogy a munkatársakat saját, extra ötletek kidolgozására buzdítsák. Itt nincsenek korlátok, bárki, bármit vizionálhat, hiszen ki tudja, hogy miből lehet a következő évtized nagy dobása. Valami ilyesmi lehet a Google Project Glass, aminek tegnap nyitott a cég egy Google+ oldalt és máris elérték, hogy a netes közösségek nagy része az új ötleten csámcsogjon.


Pedig önmagában az ötletben sok újdonság nincs: egy speciális, szemüvegbe épített megjelenítő a felhasználó szeme elé vetíti azokat az információkat, amit addig egy mobil vagy táblagép képernyőjéről olvasott le. Az augmented reality, vagyis kiterjesztett valóság technológiájának megfelelően a látóterünkben különböző ikonok, panelek jelennek meg, amelyeket hangvezérlés útján irányítunk, utasítunk. Mindez persze arra is kiválóan megfelel, hogy a Google bemutathassa, mi mindene van, és azok mennyire jól illeszkednek az emberek hétköznapjaiba.


Az más kérdés, hogy egy, állandóan az orrunkon ülő szemüveg mennyire lenne kényelmes, használható, de most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy talán ez lehet a jövő egyik verziója, talán pár évtized (év?) múlva a mobilok is egy egészen új alakot öltenek majd. Kinek tetszik ez a fajta jövőkép?

Szponzorált hirdetések

Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!

Egyre több energianyelő eszközzel bástyázzuk körül magunkat, és ugyan bosszankodunk a durva közüzemi számlákon, mégis természetesnek vesszük a dolgot. Pedig akad jó pár ötlet a...

Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!
Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
mobil
kütyü
Google
Google+
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "A jövő szemüvege a Google-től" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál