Transformer: nyert az Asus, vesztett a Hasbro

László Ferenc - 2012. március 28. | 13:00 Android mobil tablet

A bíróság a hardvergyártó számára kedvező ítéletet hozott Transformer ügyben.

Szponzorált hirdetések

A világ egyik legnagyobb játékgyártójaként jegyzett Hasbro tavaly december végén Los Angeles-ben beperelte az Asus-t, még pedig annak kapcsán, hogy az Asus szerinte jogtalanul használja a termékei esetében a Transformer és Prime szavakat. A Hasbro azzal vádolta meg az Asus-t, hogy a tajvani gyártó az említett nevek használatával arra épített, hogy a vásárlók azokat korábban már megismerték a Hasbro játékok (Transformers, Optimus Prime) kapcsán és azoknak kedvező a fogadtatásuk.


A Hasbro az egész üggyel azt szerette volna elérni, hogy az Asus hagyjon fel a Transformer és Transformer Prime név alatt forgalmazott Eee Pad tabletek kereskedelmi forgalmazásával. A bíróság azonban végülis úgy döntött, hogy az Asus semmi jogelleneset sem követett el a névadáskor, hiszen az Asus és a Hasbro egymástól teljesen eltérő funkcionalitású termékeit még véletlenül sem lehet összekeverni egymással. A bíró szerint a Hasbro-nak nem sikerült bizonyítania, hogy az Asus összezavarná a vásárlókat a Transformer elnevezés alkalmazásával.

Szponzorált hirdetések

Lenovo ThinkPad Tablet: Android munkára!

Sokáig hiányzott az "igazi" munkagép az androidos táblagépek közül, azonban a Lenovo végre pótolta ezt a hiányt. Íme a kifejezetten melóra, firkálásra szánt ThinkPad Tablet!

Lenovo ThinkPad Tablet: Android munkára!
Lenovo ThinkPad Tablet: Android munkára!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Transformer: nyert az Asus, vesztett a Hasbro" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál