Bőrünkön jelezheti a hívást a mobil

Horváth Balázs - 2012. március 21. | 08:25 mobil Tudomány

Egy Nokia szabadalom szerint akár rezgő tetoválás is figyelmeztethet a bejövő hívásra.

Szponzorált hirdetések

A rezgőmotor talán az egyik leghasznosabb találmány a mobiliparnak, hiszen kiváló használatot tesz, ha valami miatt nem hallhatjuk meg a csengőhangot. Persze ekkor sem biztos, hogy megérezzük a rezgést, mert lehet, hogy a készülék a táskánkban, vagy a kabátunk zsebében maradt.


A Nokia egy egészen merész (ijesztő?) szabadalmat nyújtott be ezzel kapcsolatban, amely szerint egy, a testünkre ragasztott, aprócska, különleges textildarab jelezhetné a bejövő hívásokat, vagy ha üzenetet kapunk. A szabadalmi dokumentumok szerint egy kisméretű, téglalap alakú, a hasra, a körömre, vagy az alkarra ragasztott anyagdarab végezné el a dolgot. Ugyanúgy össze kellene párosítani a mobilkészülékkel, akár egy headsetet, és amikor hívást kapunk, a rögzített anyag a mágneses hullámok hatására rezegni kezd egy meghatározott ritmusban, ahogy azt a mobilok teszik.


A rezgés módja ugyanúgy szabályozható lenne, vagyis máshogy rezegne, ha hívásunk, és megint másképp, ha üzenetünk érkezik. Még ennél is hihetetlenebbnek tűnik az az ötlet, mely szerint a hatás ferrromágneses tinta feltetoválásával még hatékonyabb lenne, vagyis ez esetben a tetoválás maga jelezné a hívást. A tetoválás felvitele előtt az anyagot demagnetizálnák, majd mikor kész, újra mágnesessé tennék.

Ezek a tetoválások bárhova kerülhetnének, és bármilyen formát felvehetnek a testünkön, ugyanúgy, mint a hagyományos tetkók. A Nokia szabadalma még bejegyzés alatt áll, vagyis még messze van attól, hogy valósággá válna.

Szponzorált hirdetések

Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!

Egyre több energianyelő eszközzel bástyázzuk körül magunkat, és ugyan bosszankodunk a durva közüzemi számlákon, mégis természetesnek vesszük a dolgot. Pedig akad jó pár ötlet a...

Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!
Borral hajtott PC és okos termosztát: csak takarékosan!

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Bőrünkön jelezheti a hívást a mobil" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál