Nagy és vékony mobilra vágyunk

Horváth Balázs - 2012. március 15. | 15:03 Android mobil

Egy felmérés szerint a felhasználók akkor boldogok, ha minél nagyobb kijelzőjű telefonjuk van.

Szponzorált hirdetések

Állandó és leginkább meddő vita tárgyát képezi, hogy mi az a kijelző méret, ami mellett még kényelmesen használható egy mobil és nem tűnik egy kézben tartott tepsinek. Az egyéni igények egyértelműen különböznek, hiszen sok múlik attól, hogy kinek mekkora keze van, mit szokott meg, vagy éppen a kedvenc márkájának milyen modelljei vannak. De vajon mit válaszolnának az emberek, ha megkérdeznénk tőlük, hogy mekkorára vágynak?


A Strategy Analytics kutatócég megtette ezt helyettünk és az előző eszmefuttatásokkal tulajdonképpen teljesen ellentmondó eredmények születtek. A jelenleg is okostelefont használók 90 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a mostaninál nagyobb kijelzővel rendelkező mobilt választana (prototípusok közöl kellett kiválasztaniuk a nekik tetszőket), ha éppen lehetősége lenne erre. Amikor pedig a konkrét méretek felől érdeklődtek a kérdezők, akkor a legtöbben 4,0 és 4,5 col közé lőtték be a számukra ideális átmérőt, de ezt csak abban az esetben tartották elfogadhatónak, ha a készülék egyben megfelelően vékony is.

És akkor a 10,1 colos, új Galaxy Note-ról még nem is beszéltünk

És akkor a 10,1 colos, új Galaxy Note-ról még nem is beszéltünk


Az USA-ban és Angliában elvégzett kutatás során az is kiderült, hogy a méretválasztás eltér attól függően, hogy nőkről vagy férfiakról van-e szó, hiszen előbbiek logikusan a valamivel kisebb kijelzőket jelölték meg ideálisként. Az is érdekes részlet, hogy a jelenleg Androidot használók inkább vágynak nagyobb mobilokra, mint az iPhone tulajdonosok. A gyártók időközben már régen túllőttek a felmérésben említett méreteken, elegendő csak az 5,3 colos kijelzővel rendelkező Samsung Galaxy Note-ra, a 4,65-ös Galaxy Nexusra, vagy a Note-ra válaszul érkező, és 5 colos kijelzőt felvonultató LG VU-ra gondolni.

Szponzorált hirdetések

Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya

A HTC és a Samsung után az LG-t választotta partneréül a Google abban, hogy elkészítsék az Android referencia-telefon negyedik generációját. Szinte minden szinten parádésan sikerült az...

Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya
Google Nexus 4 teszt: a droidok jelenlegi királya

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Nagy és vékony mobilra vágyunk" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál