hirdetés

Meghalt az Android Market, éljen a Google Play!

Horváth Balázs - 2012. március 7. | 09:45 Android mobil Google tablet

Új nevet és szerkezetet kapott a Google online áruháza, ahol most már filmeket, zenéket, könyveket is tárolhatnak, vásárolhatnak a felhasználók.

Szponzorált hirdetések

Legalábbis azok a felhasználók, akik nem Magyarországon élnek, hanem például az Egyesült Államokban. A Google úgy döntött tehát, hogy elhagyja a már jól bejáratott Market nevet és Google Play néven fut tovább az a felület, ahol a szerencsésebbek az alkalmazások mellett felölthetik zenéiket (maximum 20 ezer darabot), amiket aztán akkor hallgathatnak streamelve, amikor csak akarnak. Vagy vásárolhatnak is a több milliós kínálatból, böngészhetik a négy millió tételből álló elektronikus könyvállományt, vagy éppen filmeket tölthetnek le.


A gyakorlatban a felhasználók ebből annyit vehetnek észre idehaza, hogy a mobiljukon, táblagépükön automatikusan frissülni fog az alkalmazás Google play névre, lecserélődnek az ikonok is, amiket a most már Play Áruház, illetve Play Zene feliratú ikonok fognak felváltani. A hazai felhasználóknál az eddig megszokott kezelőfelület nem nagyon változik, az appok között ugyanúgy kell navigálni, mint eddig.


Érdemes azonban a leárazásokra, akciókra vadászni, hiszen a Google igyekszik még vonzóbbá tenni a váltást a felhasználók körében. A felület - ahogy eddig is - böngészőből is elérhető a https://play.google.com/store oldalon, ahol tegnap még megvolt a magyar nyelvre váltás lehetősége (bár már akkor sem működött), most viszont ez lehetőség is eltűnt az oldalról.

Szponzorált hirdetések

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

Egy most napvilágot látott jelentés alaposan rácáfol arra a hiedelemre, miszerint az iOS-es készülékek stabilitásával abszolút nincsenek problémák.

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone
Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

- cikk vége -

Hozzászólások a(z) "Meghalt az Android Market, éljen a Google Play!" című cikkhez


hirdetés
hirdetés


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról