Meghalt az Android Market, éljen a Google Play!

Horváth Balázs - 2012. március 7. | 09:45 Android mobil Google tablet

Új nevet és szerkezetet kapott a Google online áruháza, ahol most már filmeket, zenéket, könyveket is tárolhatnak, vásárolhatnak a felhasználók.

Szponzorált hirdetések

Legalábbis azok a felhasználók, akik nem Magyarországon élnek, hanem például az Egyesült Államokban. A Google úgy döntött tehát, hogy elhagyja a már jól bejáratott Market nevet és Google Play néven fut tovább az a felület, ahol a szerencsésebbek az alkalmazások mellett felölthetik zenéiket (maximum 20 ezer darabot), amiket aztán akkor hallgathatnak streamelve, amikor csak akarnak. Vagy vásárolhatnak is a több milliós kínálatból, böngészhetik a négy millió tételből álló elektronikus könyvállományt, vagy éppen filmeket tölthetnek le.


A gyakorlatban a felhasználók ebből annyit vehetnek észre idehaza, hogy a mobiljukon, táblagépükön automatikusan frissülni fog az alkalmazás Google play névre, lecserélődnek az ikonok is, amiket a most már Play Áruház, illetve Play Zene feliratú ikonok fognak felváltani. A hazai felhasználóknál az eddig megszokott kezelőfelület nem nagyon változik, az appok között ugyanúgy kell navigálni, mint eddig.


Érdemes azonban a leárazásokra, akciókra vadászni, hiszen a Google igyekszik még vonzóbbá tenni a váltást a felhasználók körében. A felület - ahogy eddig is - böngészőből is elérhető a https://play.google.com/store oldalon, ahol tegnap még megvolt a magyar nyelvre váltás lehetősége (bár már akkor sem működött), most viszont ez lehetőség is eltűnt az oldalról.

Szponzorált hirdetések

Még két nap és itt a Google titkos új tablete

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül mit lehet tudni a keresőóriás hamarosan érkező újdonságáról!

Még két nap és itt a Google titkos új tablete
Még két nap és itt a Google titkos új tablete

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Meghalt az Android Market, éljen a Google Play!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál