MWC 2012: olcsó mobilok és táblák a ZTE-től

Balogh Csaba - 2012. február 28. | 09:00 Android mobil tablet

Ami a mennyiséget illeti, nem fogta vissza magát a ZTE, négy mobil mellé négy táblát is elhoztak a Mobile World Congress-re.

Szponzorált hirdetések

Az alacsony árakkal operáló gyártó három új Android telefonja a ZTE Era, a ZTE Mimosa X (erről már írtunk) és a kevésbé barátságos néven futó ZTE PF112. Mindkettő az operációs rendszer jelenlegi legfrissebb, 4.0 verzióját futtatja majd, leghamarabb az idei második negyedévben.

A nem kicsit samsungos megjelenésű ZTE Era 4.3 colos (qHD, 540x960 pixeles) kijelzővel, négymagos processzorral, valamint 8 megapixeles kamerával rendelkezik. Illetve csak fog rendelkezni, mert a gyártó nem tudott összehozni működő prototípust a Mobile World Congress-re. Sikerült viszont működő modellt mutatni a testvéréből: a PF112 valamivel nagyobb, 4.5 colos képernypővel van szerelve, melynek felbontása 1028x720 pixel. A nagyobb kijelzőért cserébe gyengébb, kétmagos processzor jár. A kamera ebben is 8 megapixeles.

ZTE Era - samsungosodik a ZTE

ZTE Era - samsungosodik a ZTE


Az androidos modellek mellé lesz még egy Windows Phone-t futtató újdonság is, a ZTE Orbit. A középketegóriás készülék a Microsoft rendszerének Tango verziója mellett 1 GHz-es processzorral, 5 megapixeles kamerával és 4 GB-os belső tárhellyel érkezik.
ZTE Orbit

ZTE Orbit


A mobilok mellé az idei évre négy tabletet - két négymagosat és két kétmagosat - is bejelentett a kínai gyártó. A 10 colos ZTE PF100 egy 1.5 GHz-es, négymagos processzorral, 1 GB RAM memóriával és 16 gigás belső tárhellyel érkezik, kisebbik változata (T98) pedig csak annyiban tér el tőle, hogy 7 colos a képernyője.

A négyesek mellé jön két kétmagos modell is. A kétmagos, 1.7 GHz-es processzorral rendelkező V96 Android 4.0 Ice Cream Sandwich-et futtat, 16 gigás belső tárhelye, 1 GB RAM-ja és 5 megapixeles kamerája mellé pedig LTE mobilnetes képességgel is rendelkezik. Gyengébb verziója, a V9S nagyobb: 10 colos képernyője mellett 1.2 GHz-es processzorral, 1 GB RAM memóriával és 16 gigás tárhellyel rendelkezik, Androidból viszont csak 3.2 kerül bele.

Szponzorált hirdetések

Jönnek a szuperolcsó nyolcmagos szörnyetegek

A mobil chipsetek fejlesztésével foglalkozó iparág mostanság a 64 bitre, illetve a nyolc darab processzormagra kezd fókuszálni.

Jönnek a szuperolcsó nyolcmagos szörnyetegek
Jönnek a szuperolcsó nyolcmagos szörnyetegek

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "MWC 2012: olcsó mobilok és táblák a ZTE-től" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál