Kizárnák az új szolgáltatót a jelenlegi mobilcégek

Balogh Csaba - 2012. február 21. | 09:00 mobil

A 900-as frekvencia árveréssel és döntéssel kapcsolatban három, már a piacon lévő mobilszolgáltató a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone fellebbezett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Szponzorált hirdetések

A közlemény szerint a fellebbezések alapvetően az új, piacra lépő szereplőnek - Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorciuma - az árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatják. A fellebbezés mögött a háttérben a tavaly októberi feltételmódosítás áll, amely nélkül a nyertes nem is tudott volna indulni a pályázaton.

A beérkezett fellebbezések alapján másodfokú eljárás indul. A másodfokú döntés meghozatalára 45 nap áll rendelkezése. Amennyiben a hatóság a korábbi döntést helyben hagyja, akkor az új, negyedik mobilszolgáltató leghamarabb áprilisban kezdheti el működését.


A nyertesek a blokkokért összesen 43 milliárd 875 millió 590 ezer forint (+áfa) összeget ajánlottak, amelyet így állami cégek fizethetnek be az államnak. Az EGSM sáv további 5,8 MHz-nyi frekvenciáját, azaz a „B" és a „C" blokkok tartományait a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone nyerte meg.

A hagyományos, teljes értékű (saját hálózatán működő) új szolgáltató mellett idén több virtuális szereplő is a piacra lép. Február 1-jén indította szolgáltatását a T-Mobile hálózatán működő, a Lidl által működtetett Blue Mobile, hamarosan pedig a Vodafone-nal közösködő Tesco Mobile is megjelenik Magyarországon.

Szponzorált hirdetések

2014, a nagy ellenőrzések éve

Az NMHH azt ígéri, hogy a mi érdekünkben jövőre kiemelten ellenőrízni fogja az előfizetők jogait védő szabályok érvényesülését.

2014, a nagy ellenőrzések éve
2014, a nagy ellenőrzések éve

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Kizárnák az új szolgáltatót a jelenlegi mobilcégek" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál