Döntés: megveheti a Google a Motorolát

Balogh Csaba - 2012. február 13. | 20:00 Android mobil Google

Előbb az európai, majd az amerikai hatóságok is döntöttek: jóváhagyásukat adták ahhoz, hogy a Google megvásárolja a Motorola Mobility-t.

Szponzorált hirdetések

Az Európai Unió döntés-előkészítő és végrehajtó szerve hétfőn kora este jelentette be, hogy az EU-n nem fog múlni az üzlet, így hardvergyártóhoz juthat a Google. Korábban az Európai Bizottság azzal az indoklással halasztotta el a döntést, hogy több információra van szükségük, így kérték is már a dokumentumokat a Google-től.

A felvásárlás előtt lévő egyetlen akadály így hétfőn este egyetlen akadály látszott, az USA Igazságügyi Minisztériuma, amely az esetleges túl nagy befolyásoló erő miatti vizsgálattal akasztotta meg a folyamatot. Azonban még éjszaka ez is megszűnt, az amerikai hatóság is engedélyezte a 12.5 milliárd dolláros üzletet.

A találgatások pedig csak most indulhatnak be igazán: mi a Google terve? A Motorola felvásárlása jót tesz az Android függetlenségnek? Jobb helyzetbe hozzák-e majd saját készülékeiket, mint a többi gyártó androidos modelljét?

Szponzorált hirdetések

Pontosan mennyit bukott a Google a Motorolán?

Lássuk, hogy pontosan mennyire szívhatja a fogát a Google a Motorola eladása miatt!

Pontosan mennyit bukott a Google a Motorolán?
Pontosan mennyit bukott a Google a Motorolán?

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Döntés: megveheti a Google a Motorolát" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál