Vírusvédelmet hoz a Google a Marketre

Nagy Balázs András - 2012. február 3. | 12:00 Android vírus Google

Megelégelte a Google a jelenlegi helyzetet, így nemsokára minden, a hivatalos Android Marketre érkező appot átnéznek, hogy kártékony-e?

Szponzorált hirdetések

Szinte nem múlt el hónap az elmúlt évben anélkül, hogy ne találjon valaki egy adagnyi rosszindulatú, adatlopó, emeltdíjas számokra írogató vagy azokat hívogató appokat a hivatalos Android Marketen.


Ugyan sok esetben ezek gyorsan eltávolításra kerültek, valamint legtöbbjük kellő körültekintetéssel kikerülhető, a Google most megpróbálja elejét venni a fertőzéseknek. Bekerül ugyanis az Android Market jóváhagyási procedúrájába egy „kidobó” kódnévre hallgató extra lépés, amely azt vizsgálja: rosszindulatú-e az app? A Google szerint a kidobó kémprogramokat, trójaiakat, valamint egyéb „halálos” adalékot keres majd a programokban, valamint a működésüket is figyelni fogja.


Az új szolgáltatás minden appot szimulálva lefuttat a Google saját felhőjében, és időről-időre ellenőrizni fogja a fejlesztőket annak érdekében, hogy a problémásakat távol tartsa. A vizsgálat nem csak az újonnan feltöltött appokat fogja érinteni, hanem visszamenőlegesen az összes elérhetőt.

Szponzorált hirdetések

Android L: az akkumulátor megmentője

A Google legújabb mobil operációs rendszere az első tesztek szerint tényleg kíméletesen bánik az akksival.

Android L: az akkumulátor megmentője
Android L: az akkumulátor megmentője

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Vírusvédelmet hoz a Google a Marketre" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál