Vírusvédelmet hoz a Google a Marketre

Nagy Balázs András - 2012. február 3. | 12:00 Android vírus Google

Megelégelte a Google a jelenlegi helyzetet, így nemsokára minden, a hivatalos Android Marketre érkező appot átnéznek, hogy kártékony-e?

Szponzorált hirdetések

Szinte nem múlt el hónap az elmúlt évben anélkül, hogy ne találjon valaki egy adagnyi rosszindulatú, adatlopó, emeltdíjas számokra írogató vagy azokat hívogató appokat a hivatalos Android Marketen.


Ugyan sok esetben ezek gyorsan eltávolításra kerültek, valamint legtöbbjük kellő körültekintetéssel kikerülhető, a Google most megpróbálja elejét venni a fertőzéseknek. Bekerül ugyanis az Android Market jóváhagyási procedúrájába egy „kidobó” kódnévre hallgató extra lépés, amely azt vizsgálja: rosszindulatú-e az app? A Google szerint a kidobó kémprogramokat, trójaiakat, valamint egyéb „halálos” adalékot keres majd a programokban, valamint a működésüket is figyelni fogja.


Az új szolgáltatás minden appot szimulálva lefuttat a Google saját felhőjében, és időről-időre ellenőrizni fogja a fejlesztőket annak érdekében, hogy a problémásakat távol tartsa. A vizsgálat nem csak az újonnan feltöltött appokat fogja érinteni, hanem visszamenőlegesen az összes elérhetőt.

Szponzorált hirdetések

Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget

Tíz év telt el azóta, hogy felfedezték az első mobil kártevőt, melynek utódai azóta is sokunk életét alaposan megkeserítik.

Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget
Tíz éves és milliárdnyi embert fenyeget

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Vírusvédelmet hoz a Google a Marketre" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál