Pontosabb navigáció a Sony mobilokban

Balogh Csaba - 2012. január 28. | 09:00 mobil GPS

Az amerikai GPS rendszer mellett a Sony az orosz GLONASS-t is támogatja. Több műhold, pontosabb vétel.

Szponzorált hirdetések

Az idén Sony Ericssonból Sony-vá váló japán gyártó bejelentette, hogy az ezután kiadott minden Xperia mobil - így például a különösen jónak ígérkező Xperia S és az Xperia U - támogatja majd az orosz GLONASS navigációs rendszert. Sőt, hogy a meglévő mobiltulajoknak is legyen jó hírük, hozzátették, hogy több jelenleg kapható készülék is megkapta ezt, az Xperia arc, az Xperia arc S, az Xperia ray, az Xperia neo, az Xperia pro, az Xperia PLAY, az Xperia mini, az Xperia mini pro, az Xperia active és a Live with Walkman.

A jelenleg a piacon többségben lévő, kizárólag a GPS-t támogató mobilok a navigáció során 31 műholdat láthatnak. A GPS+GLONASS támogatást élvező készülékek 31+24, tehát 55 műhold adatai alapján szerzik az információt, melynek köszönhetően gyorsabban magukra találnak, illetve pontosabb meghatározást tesznek lehetővé problémásabb helyeket, például a nagyvárosi betonrengeteg közepén.

Balra a GLONASS, jobbra a GPS

Balra a GLONASS, jobbra a GPS


A Sony egyébként nem az egyedüli GLONASS-t támogató gyártó, az Apple, a Nokia, a Motorola és a Samsung is kiadott már néhány ilyen készüléket. A közeljövőben várhatóan egyre több gyártó egyre több modelljén tűnik majd fel az orosz navigációs rendszer.

Szponzorált hirdetések

Ilyen lesz a Sony Xperia Z3 csúcsmobil

Nem sokkal az Xperia Z2 felbukannását követően máris érkezőben a még nagyobb tudású utódmodell.

Ilyen lesz a Sony Xperia Z3 csúcsmobil
Ilyen lesz a Sony Xperia Z3 csúcsmobil

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Pontosabb navigáció a Sony mobilokban" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál