Blue Mobile: diszkontáras mobilszolgáltatást indít a Lidl

Balogh Csaba - 2012. január 18. | 09:00 mobil

Blue Mobile néven sajátmárkás mobilszolgáltatást indít itthon a Lidl. Igen, az áruház. A február 1-jétől elérhető szolgáltatáshoz a Magyar Telekom adja a hálózatot.

Szponzorált hirdetések

A Lidl a mobilszolgáltatás keretében önálló SIM kártyákat és készülékes csomagokat kínál, feltöltőkártyás konstrukcióban. A mobilok választéka a diszkontlánc koncepciójához igazodik: alap-, és középkategóriás telefonokat kínálnak majd, ami mellé "kimagaslóan kedvező flat tarifát nyújtanak majd" az ügyfeleknek. A szolgáltatást a  Lidl valamennyi áruházában, közel 150 értékesítési ponton lehet majd megvásárolni.

A Lidl Németországban már rendelkezik tapasztalatokkal a mobilszolgáltatások értékesítése területén, évek óta jelen van a mobilszolgáltatói szegmensben Lidl Mobile néven. A Telefónica (O2) viszonteladói partnereként feltöltő kártyás ajánlatokat értékesít, amelyek hang és adatszolgáltatást egyformán tartalmaznak.

A Lidl a magyar piacon a Tesco Mobile bejelentése után, de indulása előtt előtt kezd, sikerült tehát beelőzniük az angol láncot. A Tesco a Vodafone-nal közösen hozott létre mobilcéget, amely üzleti modelljének alapját a jóárasított szolgáltatás és a levásárolható klubkártyás pontrendszer jelentheti.

A virtuális szolgáltatók mellé hamarosan a T-Mobile, Telenor, Vodafone triumvirátust kiegészítő, negyedik szereplő is beléphet a piacra. Piaci pletykák szerint a 900 MHz-es frekvenciasávra kiírt pályázaton nagy esélye van a virtuális szolgáltatóként megbukott Magyar Posta pályázatának.

Szponzorált hirdetések

Összesen 28 millió SMS-t küldtünk karácsony alatt

A T-Mobile után a Telenor és a Vodafone is közölte a karácsony napjaiban küldött SMS-ek számát.

Összesen 28 millió SMS-t küldtünk karácsony alatt
Összesen 28 millió SMS-t küldtünk karácsony alatt

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Blue Mobile: diszkontáras mobilszolgáltatást indít a Lidl" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál