Mobilról rendelsz? Rabló vagy!

Nagy Balázs András - 2012. január 2. | 08:00 mobil Bulvár tények

Ugyan a mobiltelefonok térnyerésével sokkal kényelmesebbé vált a mobilkommunikáció, a bűnözők működését is megsegítette a technológia.

Szponzorált hirdetések

Az utóbbi évtized az egyik, látszólag megfordíthatatlan tendenciája a vezetékes telefon előfizetések számának csökkenése. Sokan váltottak egészen egyszerűen azért, mert kényelmesebb, szinte bármikor és bárhonnan használható egy mobil, és bármit megtehetünk vele, amit egy vezetékessel is. Illetve mégsem.


A szeles Chicago rendőreinek és futárainak azonban a mobiltelefonok a jelek szerint óriási problémát okoznak. Az amerikai városban ugyanis annyira elszaporodtak az olyan esetek, amikor egy mobilról leadott rendelést követően kirabolták a futárt, hogy elkeseredett lépésre szánta el magukat az éttermek egy része: többé nem fogadnak el rendelést mobilról.

Ahogyan az a rendőrségi felhívásban is olvasható, a kínai negyed és a Hyde Park körzetében annyira megnőtt az ilyen rablások száma, hogy a futárokat alkalmazó cégeknek – például a támadásra nem felkészült, ezért könnyű célpontnak számító éttermek – roppantul ügyelniük kell arra, kitől is fogadnak el rendelést.


Míg egyesek teljesen elzárkóznak a mobilos ügyfelektől, mások minden rendelést külön mérlegelnek, mivel ahogyan az egyik tulaj fogalmazott, „nem akarok úgy visszavonulni, hogy egy futár halála nyomja a lelkiismeretemet.” Felvetődik a kérdés, hogy mégis megengedheti-e magának egy cég is ilyen sok kliens kirekesztését egy gazdasági lejtmenetben, azonban megnyugtató válaszlépés jelenleg nincs.

Szponzorált hirdetések

Önmagát buktatta le a világ legbénább telefon-tolvaja

Nem szép dolog, ha valaki lopásra adja a fejét, az viszont egyenesen röhejes, ha más vagyonának eltulajdonítása közben az illető azonnal le is buktatja magát ország-világ előtt.

Önmagát buktatta le a világ legbénább telefon-tolvaja
Önmagát buktatta le a világ legbénább telefon-tolvaja

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Mobilról rendelsz? Rabló vagy!" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál