IFA 2011: új tabletek és médialejátszó a Samsungtól

Balogh Csaba - 2011. szeptember 1. | 12:30 tablet IFA 2011

Az idei IFA kiállításra több újdonsággal is készült a dél-koreai elektronikai óriás, mi pedig ott voltunk a táblás bemutatón. Jó hír, hogy a tabletek is Super AMOLED kijelzőt kapnak.

Szponzorált hirdetések

A korábban már leleplezett badás és androidos mobilok melletti első, immár táblás új modell a Samsung Galaxy Note, amelyik, hát, nagy. A mobil is a táblagép közé pozicionált (De vajon van-e a kettő közt piaci rés?) készülék 5.3 colos, így kézben fogni nagy, tabletként használni kicsi. A Note nagy képernyőjét egyébként Super AMOLED-re turbózták, a felbontás pedig végre nem WVGA, hanem 1280x800-as WXGA.

Galéria A Samsung nagyban gondolkozik

A Samsung nagyban gondolkozik

[+] még több fotó

A táblafonban a képernyőn kívül van még egy erős, 1.4 GHz-es, kétmagos processzor, 1 GB RAM, egy 8 és egy 1.3 megapixeles kamera, GPS, wifi, 2500 mAh-es akkumulátor és Android 2.3 Gingerbread is. A géphez jár egy S Pen nevű toll is, ehhez pedig külön - jegyzetelő, rajzoló és ezekhez hasonló - alkalmazások.

Szintén 1.4 GHz-es, kétmagos processzort és 1 GB RAM-ot kapott a gyártó első tabletjének felfrissített verziója, a Galaxy Tab 7.7. A mindössze 335 grammos és 7.89 mm vékony gépben lévő 7.7 colos kijelző szintén Super AMOLED, a felbontása pedig 1280x800 pixeles. A Note modellel ellentétben itt már van 3G-s mobilnet (HSPA+, 21Mbps), ami mellé természetesen jár a wifi is. Tárhelyből 16/32/64 GB áll majd a felhasználók rendelkezésére, kamerából pedig egy 3 és egy 2 megapixeles. Mivel itt már valódi tabletről beszélünk, Androidként 3.2 került bele, TouchWiz felülettel.

Galéria Samsung Galaxy Tab 7.7

Samsung Galaxy Tab 7.7

[+] még több fotó

Az új Galaxy S WiFi 3.6 Smart Player médialejátszó a nevéből következően 3.6 colos kijelzővel, 1 GHz-es processzorral, Android 2.3 Gingerbread szoftverrel, valamint GPS, wifi és Bluetooth 3.0 képességekkel érkezik. A belső tárhelye 8/16 GB, de microSD-vel bővíthető. Európai ára a tárhelykapacitástól függően 150, illetve 170 font, azaz 45 ezer és 51 ezer forint körül alakul.

Szponzorált hirdetések

Rombolja a magyar családokat a Facebook, vagy mégsem?

Meglepő adat: a technológiai vívmányok állítólag négyből három embert közelebb hoztak a családjukhoz.

Rombolja a magyar családokat a Facebook, vagy mégsem?
Rombolja a magyar családokat a Facebook, vagy mégsem?

- cikk vége -

Forrás:
Technet
Cimkék:
Samsung
tablet
IFA 2011
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "IFA 2011: új tabletek és médialejátszó a Samsungtól" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál