Ingyen telefonálás és SMS szinte minden okosmobilra

Balogh Csaba - 2011. július 31. | 11:00 Android mobil

A mostanában vásárolt okosmobilok zömére, iPhone után már az androidos telefonokra is ingyenes hívást és SMS-küldést biztosít a Viber.

Szponzorált hirdetések

Néhány hete jelent meg az Android Marketen a Viber nevű alkalmazás, az azóta eltelt időszakban pedig már 500 ezer és 1 millió közt van a letöltések száma, úgyhogy már a kevésbé korai felhasználóknak is érdemes kipróbálni, biztosan találnak rajta egy-két ismerőst.

A Viber lényege az ingyenes telefonálás és SMS-ezés. Nincs más dolgunk, mint iPhone-ra vagy androidos készülékre telepítés után megadni a számunkat, erre SMS-ben kapunk egy kódot, és már használhatjuk is az alkalmazást. Nincs szükség ismerőskeresésre, az app ugyanis a kontaktlistánk alapján jelzi, hogy kinek van még Viber, őket lehet ezután ingyen elérni - felhasználónevek ismerete nélkül, hiszen a Viberen át is mindenki saját addigi mobilszámát használja.

Az alkalmazás mobilnethasználata mérsékeltnek mondható, minden letelefonált óra 14 megabájtnyi adatot jelent, azaz kb. 4 percenként fogyaszt 1 megát. Egy havi 100 megás (kb. 1000 forintos) mobilnet tehát havi 400 percnyi beszélgetésre elég, míg egy 500 megás (kb. 2000 forintos) már havi 2000 percre. De mivel az alkalmazás wifin is működik, otthon vagy az irodában még a mobilnetet sem kell használni hozzá.

Ami viszont mindenképp szükséges, az a letöltés, íme az iPhone-os és androidos elérhetőség.

Szponzorált hirdetések

Megújult a Facebook Messenger

A legnépszerűbb közösségi hálózat mobil üzenetküldő alkalmazása most egy komolyabb ráncfelvarráson esett át.

Megújult a Facebook Messenger
Megújult a Facebook Messenger

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Ingyen telefonálás és SMS szinte minden okosmobilra" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál