Érdekes statisztikák a Google-től

Balogh Csaba - 2011. március 16. | 11:00 mobil Google

Ezúttal nem a keresési trendekkel, hanem a Google Maps, azaz a Google Térképek szolgáltatással kapcsolatban derült ki néhány érdekes, főleg mobilos adat, Marissa Mayertől, a cég helyfüggő szolgáltatásokért felelős alelnökétől.

Szponzorált hirdetések

A Google Térképek használatának 40 százaléka már mobil eszközökről történik, ami számszerűsítve 150 millió használót jelent. A tavalyi karácsony volt az első alkalom, amikor a mobilos térképhasználat meghaladta az asztalit, majd az idei év első napján megismétlődött a dolog.


Az ingyenes androidos navigáció a Google Maps Navigation tavaly 12 milliárd mérföldnyi utazást vezérelt le. A nemrég itthon is elérhetővé tett dugófigyelő pedig máig összesen 2 évnyi időt spórolt meg a felhasználóknak a Google számításai szerint.

Az Európában harmadikként Magyarországon bevezetett forgalmi adatokat figyelő szolgáltatás valós idejű információt nyújt az ország főbb útvonalainak forgalmi helyzetéről. A közeljövőben a felhasználók - a korábbi forgalmi adatok alapján - akár már vasárnap este utánanézhetnek majd annak is, hogy néz ki egy tipikus hétfő reggeli forgalom a használni kívánt útvonalon.

Szponzorált hirdetések

Google Maps: túl az 1 milliárdon

A keresőóriás okostelefonos térképalkalmazása egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett.

Google Maps: túl az 1 milliárdon
Google Maps: túl az 1 milliárdon

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Érdekes statisztikák a Google-től" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál