Itt az új Android és az igazi Google-mobil

Radics Boglárka - 2010. december 7. | 11:00 Android mobil Google

A Google bejelentette a legújabb verziójú Android, a Gingerbread (2.3) megjelenését, valamint ezzel egyidőben a "tisztán Google-mobil" Nexus S megjelenését is.

Szponzorált hirdetések


A Google hétfőn, majdnem pontosan két évvel az első androidos telefon megjelenése után, bemutatta az Android platform legújabb verzióját, a Gingerbreadet és új Nexus készülékét, a Nexus S-t. Az elmúlt két év alatt az Android nyílt rendszerére építve több mint 100 különböző androidos mobil jelent meg, és mára naponta több mint 200 000 androidos készüléket aktiválnak világszerte.Nexus S

A Nexus S és az Android 2.3 bejelentésével egyidőben fejlesztők számára elérhetővé válik a Gingerbread SDK/NDK is. „A Nexus S, melyet a Google a Samsunggal együtt fejlesztettünk, az első telefon, amely a legújabb Android platformon működik és demonstrálja a hardver és szoftver tökéletes integrációját. A Nexus hagyományainak megfelelően a Nexus S a "tiszta Google élményt" nyújtja: nyílt, szűretlen, korlátozásmentes hozzáférést legjobb mobil szolgáltatásainkhoz, valamint legfrissebb Android fejlesztéseinkhez"  - mondta a Google szóvivője.


A Nexus S-ben egy 1 GHz-es Hummingbird processzor, 16 GB belső memória és 4 inches kijelzőt van. Amiben világelső a Nexus S, hogy ez az első 4 iches Super AMOLED Contour Display-jel szerelt mobil, amit az iPhone 4 Retina Display megoldására adott válasznak is tekinthetünk. A telefonban ezeken felül természetesen van wifi,  3G, GPS,  5 megapixeles kamera, valamint egy 1500 mAh-ás akkumulátor.


A Gingerbread, a 2.3-as verziójú Android pedig a bejelentés szerint gyorsabb lett, valamint optimalizálták a processzorhasználatot és a játékok által használt/kihasználható szoftveres megoldásokat. Az Android 2.3 új multimédiás formátumokat is támogat, például a VP8 és WebM videoszabványokat, AAC-kódolást, valamint ide kapcsolható a több, különböző felbontású kamera megfelelő kezelése is. Fontos újdonság a NFC (Near Field Communication), azaz a kis, néhány cm-es hatósugarú vezeték nélküli adatátviteli technológia is, amely biztonságos kommunikációs megoldás lehet például a mobilos fizetésben is.

További érdekes cikkek:
Nagyon olcsó az Archos új táblája
Mobilon többet lopnak tőlünk a csalók
300 Ft a világ legolcsóbb mobilja

Szponzorált hirdetések

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

Egy most napvilágot látott jelentés alaposan rácáfol arra a hiedelemre, miszerint az iOS-es készülékek stabilitásával abszolút nincsenek problémák.

Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone
Kétszer stabilabb egy androidos mobil, mint egy iPhone

- cikk vége -

Forrás:
technet.hu / mobilport.hu
Cimkék:
Android
mobil
Google
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Itt az új Android és az igazi Google-mobil" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál