iPhone 4: az Apple Vistája?

Nagy Balázs András - 2010. július 15. | 11:00 Apple mobil

A Microsoft egyik első embere meglehetősen furcsa kijelentést tett: szerinte ugyanis a legújabb iPhone modell nem más, mint „az Apple Vistája”.

Szponzorált hirdetések

Nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft elismeri a Windows Vista bukását. Az operációs rendszer soha nem volt képes behozni elődje népszerűségét, az utódja pedig megpecsételte sorsát. Míg általában Steve Ballmer az, akitől az ehhez fogható bírálatokat hallhatjuk, most épp Kevin Turnernek, a cég menedzseléséért felelős vezetőnek köszönhetjük ezt a jellemzést. A cégvezető a Windows Phone 7 kapcsán beszélt riválisukról.


„Úgy tűnik, az iPhone 4 lesz a Vistájuk, és ezzel nincs semmi bajom” – mondta az újságíróknak. Korábban Ballmer maga is bevallotta, hogy a Vista lehetett volna jobb is. No persze az sem meglepő, hogy valaki kritizálná az Apple viselkedését. Miután legutóbbi modelljüket a fogyasztóvédelem a „nem ajánlott” kategóriába helyezte, a cég hozzáállására a legjobb szó az arrogáns. A fórumokon például törölnek minden kellemetlennek gondolt témát, és annak ellenére hallani sem akarnak a kártérítésről, hogy több per is folyamatban van ellenük.

A Microsoft maga pedig épp most ölte meg a két évbe és többmilliárd dollárba került KIN mobilplatformját. A vállalat ezentúl inkább a Windows Phone 7-re koncentrál, amely tagadhatatlanul az iPhone rendszerét másolja, legyen az a Flash bírálata, a megengedett programok feletti totális kontroll vagy a felnőtt(nek gondolt) tartalmak cenzúrája.

További híreink:
Fogyasztóvédelem: ne vegyen iPhone 4-et!
Megdöbbentő: az iPhone 4 valódi ára
Szoftverfrissítés oldja meg az iPhone 4 gondjait?

Szponzorált hirdetések

Végre szeretik az új Surface tabletet

Az első két Microsoft táblagépnek nem igazán sikerült tömegeket meghódítania, és a kritikusok sem voltak maradéktalanul boldogok. A harmadik generáció végre áttörést hozhat.

Végre szeretik az új Surface tabletet
Végre szeretik az új Surface tabletet

- cikk vége -

Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "iPhone 4: az Apple Vistája?" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál