Már magyarul is tud az iPhone - tölthető az új iOS

Balogh Csaba - 2010. június 22. | 15:00 Apple

Kijött a korábban iPhone OS-nek nevezett, azóta iOS-re átkeresztelt operációs rendszer 4-es verziója. A frissítésnek köszönhetően most már az iPhone is tud magyarul - és persze egy csomó más dolgot is.

Szponzorált hirdetések


Steve Jobs április 8-án jelentette be az iPhone-on, iPod touch-on és iPaden elérhető operációs rendszer friss verzióját, melyet akkor 100 új funkcióval marketingelt. A fontos újdonságok - pl az alább részletezett multitasking - csak 3GS-en érhetők el, de néhány változtatást megkapnak a 3G-felhasználók is.


A friss szoftver legfontosabb újítása a multitasking, azaz a több program egyszerre futtatásának lehetősége. Az Apple ígérete szerint sikerült úgy megoldaniuk a dolgot, hogy a több program nem szívja le az akkumulátort, és nem lassul be a készülék. Az alkalmazások fejlesztőinek kell megoldaniuk szoftverük egy olyan módját, amelyben az alapfunkciók aktívak maradnak, de a szoftver minimálisan foglalja a processzort.

A hazai felhasználókat érintő másik fontos újdonság, hogy a rendszer megkapta a teljes magyarítást - ami bár sokaknak nem fontos, de vannak olyanok, akiknek ettől jóval csábítóbbá válik a mobil.

Ezek mellett megjelent a mappák rendszer, javult a HTML5 kezelése, a böngészési élmény, kijött iPhone-ra is az iPaden már bevált iBooks e-könyvolvasó szoftver, optimalizálták a mobilon belüli keresést és megjött a hatóságok által vizsgált körülmények közt bevezetett iAds, az Apple saját reklámmegjelenítési rendszere is.

További érdekes cikkek:

Kiderült, ki találta meg az új iPhone-t
Az Apple legsikeresebb terméke
Antitröszt vizsgálat az Apple ellen?
Új Apple-kütyük?

 

Szponzorált hirdetések

iPhone 6: még meg sem jelent, de már lemásolták

Ha valaki nagyon szeretne iPhone 6-ot, akár már most megvásárolhatja, de inkább ne tegye!

iPhone 6: még meg sem jelent, de már lemásolták
iPhone 6: még meg sem jelent, de már lemásolták

- cikk vége -

Forrás:
Mobilport
Cimkék:
Apple
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Már magyarul is tud az iPhone - tölthető az új iOS" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál