Elindult az LG Apps Store

Nagy Balázs András - 2009. július 20. | 16:00

Az LG Electronics online alkalmazásboltot (Application Store-t) nyitott az LG mobilt használók számára, először Ázsiában - 2009. július 14-től -, majd az év során további 24 országban lehet elérni saját nyelven.

Szponzorált hirdetések

Elindult az LG Apps Store


A tervek szerint 2009 végére már 2000 alkalmazás lesz letölthető a weboldalról. Ezek közül több mint 100 programot ingyenesen érhetnek el az LG készülékek felhasználói. A felhasználók sok szempontból rosszul jártak azzal, hogy sok alkalmazás hamarabb vált elérhetővé, mint ahogy a piac megérett volna rájuk.


Az LG Application Store ezzel szemben egy olyan platform, amely összhangban áll az LG-től megszokott minőséggel, és így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a maximumot hozzák ki készülékeikből - mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company vezérigazgatója.

Az LG "Application Store"-hoz kapcsolódik az LG Mobile Developer Network , az LG mobiltelefonokra játékokat és alkalmazásokat készítő külső szoftverfejlesztők számára létrehozott weboldal. Tavaly októberi indulása óta jelentős átalakításon esett át a portál, hogy 2009 júniusában továbbfejlesztett tartalommal jelentkezzen. A fejlesztőknek felajánlott újabb és újabb ösztönzőkkel együtt várhatóan egyre nő majd az elérhető alkalmazások száma is.

A fejlesztők a weboldalon widget kisalkalmazásokat fejleszthetnek és oszthatnak meg egymással, illetve tesztelhetik is alkalmazásaik működését a "Virtual Developer Lab"-en (virtuális fejlesztőlabor) és akár le is tölthetik azokat. A webhely jelenleg a Java SDK-t támogatja, az év végére pedig a widget kisalkalmazásokhoz a virtuális fejlesztőlabort (VDL), illetve az OTA (Over-The-Air) letöltést is támogatja majd.

A magyar felhasználók számára az "Application Store"-ban lévő tartalmak egyelőre nem elérhetők.

Szponzorált hirdetések

Még durvább változatban támad az LG G3 csúcsmobil

Az LG azokra is gondol, akik a most érkezett G3 okostelefont csöppet alultápláltnak találják.

Még durvább változatban támad az LG G3 csúcsmobil
Még durvább változatban támad az LG G3 csúcsmobil

- cikk vége -

Forrás:
ICTPress
Cimkék:
LG
Új funkciók
Ezt olvastad már?

Hozzászólások a(z) "Elindult az LG Apps Store" című cikkhez


hirdetés

Legfrissebb hírek a címlapról

Ha már minket kiolvastál